Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Jeroen: 'Elke school wil wel gratis hulp bij bewegingslessen'

In Soest kunnen scholen gratis kennismaken met het lespakket Lekker Fit! Jeroen Brouwer geeft als combinatiefunctionaris graag een gratis introductie. Uiteindelijk moet de school het zelf doen, maar ik kan ze wel op weg helpen.

De gemeente en GGD hebben Jeroen gevraagd om scholen in Soest te benaderen voor een introductie van de interventie Lekker Fit!. Bij interesse geeft Jeroen drie proeflessen. Wil een school ermee doorgaan, dan laat Jeroen zien hoe ze hierop kunnen doorpakken:

“De scholen kunnen de gemeente Soest om een bijdrage vragen en ik kan bewegingslessen geven. Ook laat ik ze zien dat de GGD ze op lange termijn kan ondersteunen. En ik vertel de scholen dat ze na drie jaar Lekker Fit! het vignet Gezonde School kunnen aanvragen.”

Kinderen leren nieuwe dingen

Voor Jeroen is het makkelijk om de leerlingen mee te krijgen: “De meeste groepsleerkrachten kunnen niet echt uitpakken met de gymles en dat kan ik als vakleerkracht wel. Dan ga ik bijvoorbeeld de salto met de kinderen oefenen.”

Maar ook in de theorielessen over voeding en bewegen leren de leerlingen nieuwe dingen, aldus Jeroen: “Sommige kinderen zitten je echt aan te gapen als je vertelt dat er veel suiker in appelsap zit.”

Samenwerking GGD

Verder heeft Jeroen contact met de GGD, omdat zij veel weten over de ‘Gezonde School’. De GGD begeleidt scholen vooral in het contact met de ouders, met onder andere informatieavonden. “Het mooie van Lekker Fit! is dat ze niet alleen de kinderen bewust maken, maar ook de ouders.”

Ook samenwerken met de GGD in jouw regio? Vind een adviseur bij jou in de buurt. Elke GGD in Nederland heeft een Gezonde School adviseur.