Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 
In het kader van Nationale Borstvoedingsweek 2016 hebben het Platform Borstvoeding en de Landelijke Borstvoedingsraad op 4 oktober een petitie aangeboden aan de woordvoerders zorg in de Tweede Kamer. Het Voedingscentrum participeert in Platform Borstvoeding en Landelijke Borstvoedingsraad.

Deze petitie is een eerste stap om een optimale moeder-kindzorg te agenderen zodat moeders die borstvoeding willen geven optimaal worden begeleid. Onder andere het  Platform Borstvoeding en de Landelijke Borstvoedingsraad pleiten voor het opnemen van lactatiekundige zorg en hulpmiddelen in het basispakket met het kind als zorgvrager. Zodat vooral ook de lage inkomensgroepen toegang hebben tot goede begeleiding.

Lees het nieuwsbericht
.

De petitie wordt overhandigd aan de Tweede Kamer.

Onderzoek borstvoeding geven buitenshuis

In deze week zijn ook de resultaten verschenen van een onderzoek van het Voedingscentrum over borstvoeding geven buitenshuis. Daaruit blijkt dat een derde van de moeders zich niet prettig voelt bij het geven van borstvoeding in een openbare gelegenheid.

Meer over het onderzoek.

Uitreiking plaquette Borstvoedingsvriendelijke gemeente aan Almere

Almere kreeg op 3 oktober als eerste gemeente in Flevoland een plaquette uitgereikt van het Voedingscentrum voor 'borstvoedingsvriendelijke gemeente'.


De plaquette werd uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Almere.

Nieuwsbrief voor professionals
Een handig overzicht in je inbox Het belangrijkste nieuws over voeding ontvangen in je mailbox? Over zaken die jou aangaan? Meld je dan aan voor de professionals nieuwsbrief, die 1 keer per maand verschijnt.