Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Vraag de Schoolkantine Schaal aan

Jullie kunnen jullie Schoolkantine Schaal aanvragen in de Kantinescan. Staat er op de uitslagpagina dat jullie kantine niveau zilver, goud of ideaal is? Gefeliciteerd, dat is best een feestje waard! Op de resultatenpagina zien jullie dan de knop: ‘Vraag Schoolkantine Schaal aan’. Klik erop en jullie Adviseur Eetomgevingen neemt de aanvraag in behandeling.

Zo ziet de Schoolkantine Schaal 2023-2024 eruit

schoolkantine schalen

De Schoolkantine Schaal kunnen jullie aan het collectiebord hangen dat jullie hebben ontvangen na het tekenen van de Ambitieverklaring. Dit collectiebord en de Schoolkantine Schaal zijn gemaakt van duurzaam materiaal en eenvoudig te bevestigen. Dit modulaire systeem bestaat uit vierkantjes van 20 x 20 centimeter en is persoonlijk te maken aan de hand van jullie eerder behaalde schalen en Opstapjes.

De Schoolkantine Schaal is 1 schooljaar geldig. Voor het volgende schooljaar 2024-2025 kunnen jullie vanaf september 2024 de Schoolkantine Schaal 2024-2025 aanvragen via de Kantinescan. Zo blijven jullie er elk jaar alert op hoe goed jullie kantine ervoor staat.

Show it!

Met het collectiebord en de Schoolkantine Schaal kunnen jullie alle successen laten zien aan de leerlingen, studenten en medewerkers. En laat het ook zien aan ouders en toekomstige leerlingen en studenten van jullie school. Inspiratie wat jullie kunnen doen:

  • Vier het samen met leerlingen of studenten! Betrek leerlingen of studenten bij de organisatie voor de uitreiking van de Schoolkantine Schaal of organiseer een leuke actie in de kantine, eventueel samen met de cateraar.
  • Plaats een artikel (met foto van de Schoolkantine Schaal) op jullie schoolwebsite, in de schoolkrant of de plaatselijke krant. En deel het bericht via social media. Tag de LinkedIn pagina van De Gezonde Schoolkantine in het bericht, dan delen wij jullie succes!
  • Doe mee met de Dag van de Gezonde Schoolkantine! Het moment om te laten zien dat een gezonde eetomgevingen op school voor jullie de normaalste zaak van de wereld is.
  • Download de banner (jpg) voor op jullie website!
Zone.college in Almelo. Het Nehalennia in Middelburg.

Weten wat jullie nog meer kunnen doen?

Kijk op de pagina Wij hebben een gezonde schoolkantine.