Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Wij willen starten

De inrichting van de eetomgeving beïnvloedt onze voedselkeuzes. Het zou voor iedere jongere makkelijker moeten zijn om een gezonde en duurzame keuze te maken, ook op school. Hoe start je met een gezonde en duurzame schoolkantine? Wij leggen het stap voor stap uit.

Stap 1: Teken de Ambitieverklaring

Jullie laten door het tekenen van de Ambitieverklaring zien dat jullie school zich de komende jaren gaat inzetten voor een gezonde schoolkantine. Na het tekenen neemt een Adviseur Eetomgevingen contact met jullie op voor een gratis adviesgesprek.
 
 

Stap 2: Persoonlijk adviesgesprek

In het (online) adviesgesprek vertelt de Adviseur Eetomgevingen over De Gezonde Schoolkantine en hoe jullie aan de slag gaan met de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Samen bepalen we jullie ambitie: een zilveren, gouden of ideale kantine.

 
 

Stap 3: Doe het samen

Een team maakt het leuker, je krijgt meer gedaan én het zorgt voor draagvlak binnen de school. Maar wie heeft welke rol in het bereiken van een gezonde en duurzame schoolkantine?

doe het samen
 
 
 
 

Stap 4: Aan de slag!

Door (kleine) aanpassingen kunnen jullie de kantine gezonder en duurzamer maken. Dit gaat om het aanbieden én aantrekkelijk presenteren van gezonde en duurzame keuzes. Ook het vastleggen van jullie gezondere kantine in het schoolbeleid is een onmisbaar onderdeel. Samen met de Adviseur Eetomgevingen bepalen jullie de eerste stap (Opstapje).

opstapjes als kleine stapjes naar een gezonde schoolkantine
 
 

Laat je inspireren

Zóveel scholen die fantastisch bezig zijn! Wij zijn er trots op. Lees de ervaringsverhalen van andere scholen. Wat herkennen jullie? Halen jullie er handige tips uit?

Bekijk ook onderstaande video en krijg tips uit de Amsterdamse praktijk. Hoe kan jij starten met een gezonde en duurzame kantine?

Zijn jullie al begonnen?

Hebben jullie de Ambitieverklaring al getekend? En hebben jullie al een aantal Opstapjes behaald? Dan kunnen jullie verder aan de slag met aanbod, uitstraling en beleid.