Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Samen gaan we voor een gezonde toekomst voor de jongeren en laten we zien dat gezond en duurzaam eten normaal is. Dit doen we door gezonde en duurzame keuzes aan te bieden in de schoolkantine, maar er is nog meer dat jullie kunnen doen.
Afbeelding bij teaser 'Leerlingen en studenten betrekken'

Leerlingen en studenten betrekken

Het betrekken van leerlingen of studenten bij het realiseren van een gezondere en duurzamere schoolkantine is belangrijk. Weten hoe jullie dit kunnen aanpakken?
Afbeelding bij teaser 'Voedseleducatie'

Voedseleducatie

School is dé plek om jongeren bewust te maken van gezonde en duurzame voeding. Bekijk welke opties er zijn om structureel aandacht te besteden aan voeding in de les.
 
 
Afbeelding bij teaser 'Gezonde schoolmaaltijden'

Gezonde schoolmaaltijden

Zien jullie leerlingen of studenten die hun schooldag beginnen met een lege maag? Wij hebben alles op een rij gezet om aan de slag te gaan met schoolmaaltijden.
Afbeelding bij teaser 'Recepten voor in de schoolkantine'

Recepten voor in de schoolkantine

Op deze pagina vind je recepten waar leerlingen en studenten heel blij van worden. Een creatief broodje, een heerlijk soepje of een gezonde pizza, het kan allemaal.
 
 
 
 

Zet in de agenda: donderdag 21 maart 2024

Afbeelding bij teaser ''

Dag van de Gezonde Schoolkantine

Al 20 jaar helpt het Voedingscentrum scholen met het gezonder en duurzamer maken van hun kantine. Jaarlijks besteden we hier op de 3e donderdag van maart extra aandacht aan tijdens de ‘Dag van de Gezonde Schoolkantine’. Jullie doen toch ook mee?!
 
 

Gezond, duurzaam en veilig

Afbeelding bij teaser 'Duurzame schoolkantine'

Duurzame schoolkantine

Hoe zorgen jullie voor een gezonde én duurzame eetomgeving op school? Ontdek wat jullie kunnen doen om zo min mogelijk voedsel te verspillen en duurzame keuzes te maken.
Afbeelding bij teaser 'Veilige schoolkantine'

Veilige schoolkantine

Elk bedrijf of elke organisatie waar gewerkt wordt met voeding moet aan wet- en regelgeving voldoen. Dat geldt ook voor scholen. Lees hier meer over.
 
 

Kijk ook naar...

Eetomgeving rondom school

Zijn er rondom jullie school voedselaanbieders met minder gezonde producten die jongeren trekken? Ontdek wat jullie hier als school mee kunnen doen.

Akkoord Gezonde Voeding op Scholen

De kans is groot dat jullie cateraar of automatenleverancier het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen heeft getekend. Meer over het akkoord.

Gezonde School op het thema Voeding

Hebben jullie een Schoolkantine Schaal? Dan zijn jullie maar een paar stappen verwijderd van het themacertificaat Voeding van het vignet Gezonde School.