Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Losse lesinspiratie

Met onze lespakketten heb je alles bij de hand om kinderen en jongeren mee te nemen in de wereld van gezonde en duurzame voeding. Maar misschien wil je zelf een losse les samenstellen. Daarvoor bieden we aanvullende ideeën en tips. Bekijk ze hieronder.

Basisonderwijs

Een voedingsbeleid maken en lessen over voeding aanbieden, zijn belangrijke stappen die je kunt nemen om je school gezonder te maken. Maar je kunt meer doen. Denk aan een educatief bezoek aan een boerderij, het uitnodigen van een gastspreker of het promoten van een gezonde pauzehap.

Lesinspiratie voor het basisonderwijs

Voortgezet onderwijs

Wil je een keer extra aandacht besteden aan voeding in je les? Ga aan de slag met gezonder eten via het online dagboek mijn Eetmeter of duik met je leerlingen in de Eetwissels. Of maak je leerlingen bewuster van de impact van eten en drinken op onze planeet met de Voedselafdruk-test.

Lesinspiratie voor het voortgezet onderwijs

Mbo

Ook voor mbo-studenten hebben we verschillende ideeën op een rijtje gezet. Laat je studenten bijvoorbeeld een gezonde lunch klaarmaken. Dat kan ook zonder keuken op school. Of duik samen in het onderwerp voedselverspilling of veilig omgaan met eten met onze informatie en opdrachten.

Lesinspiratie voor het mbo

De Schijf van Vijf in lesmaterialen

De Schijf van Vijf is hét wetenschappelijk onderbouwde voorlichtingsmodel in Nederland dat laat zien wat de essentie van gezond eten is. Wil je de Schijf van Vijf opnemen in je les? Dat kan in tekst én beeld. We hebben 3 video's rond de Schijf van Vijf.

Over wat is de Schijf van Vijf:

Over de vakken van de Schijf van Vijf:

Hoe gezond en duurzaam samenkomen in de Schijf van Vijf: