Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Koken op school

Geef je praktijk- of kooklessen aan kinderen? En wil je ze meteen meegeven wat gezond en duurzaam eten is? Bekijk onze tips en video's.

Gezond en duurzaam koken met kinderen

Bekijk hier de brochure met 9 handige tips voor praktijklessen over gezond en duurzaam eten. Je vindt er ook een checklist voor veiligheid en hygiëne in de keuken.

Video's over voedselvaardigheden

Samen met kok Pierre Wind heeft het Voedingscentrum 6 video's gemaakt die kinderen basisvaardigheden in de keuken aanleert, zoals groente snijden, eten koken en op smaak brengen. Het zijn luchtige video's, bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar.

In deze video legt Pierre Wind de vrienden Valentijn en Sam uit hoe ze een recept koken. Ook vertelt hij hoe wat gezond en duurzaam eten met de Schijf van Vijf inhoudt.

Andere filmpjes in de serie:

  • Hygiëne in de keuken
  • Koken
  • Snijtechnieken
  • Bakken
  • Koken met kruiden

  • Speciale website voor kinderen

    De filmpjes staan op een speciale website voor kinderen van 9-13 jaar. Ook vinden kinderen daar informatie over hoe je gezond, lekker, duurzaam en afwisselend eet. Maar ook hoe ze met verleidingen om kunnen gaan, hoe je fit blijft en wat een gezond gewicht is. Verder staan er recepten voor maaltijden, broodtrommels en traktaties en tips voor een geweldige spreekbeurt over voeding.

    Op de speciale website voor kinderen van het Voedingscentrum vinden kinderen informatie over hoe je gezond, lekker, duurzaam en afwisselend eet