Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Aandacht voor gezonde en duurzame voeding op school kan het voedingspatroon van basisschoolkinderen flink verbeteren. Op deze pagina vind je informatie en materialen om aan de slag te gaan met het lespakket Smaaklessen en een Schijf van Vijf- schoollunch op jouw basisschool.

 
 

Smaaklessen

Het lesprogramma Smaaklessen stimuleert kinderen vanuit hun eigen interesse en nieuwsgierigheid te leren over gezonde voedselkeuzes. Door te proeven, ruiken, voelen, horen en kijken verkennen kinderen hun eten.

Waarom een schoollunch?

De laatste jaren is er steeds meer belangstelling voor het verzorgen van een lunch op school. Op deze pagina lees je meer over de 4 voordelen van zo’n georganiseerde schoollunch én hoe je er zelf mee aan de slag kunt.

Richtlijnen schoollunch

Onderzoek laat zien dat richtlijnen voor schoolmaaltijden zorgen voor gezondere voedselkeuzes: een hogere fruitinname en minder vet en zout. Bekijk op deze pagina aan welke richtlijnen een schoollunch moet voldoen.
 
 
 
 

Wat is een gezonde schoollunch

Een gezonde schoollunch bestaat uit Schijf van Vijf-producten. Met een gevarieerd aanbod stimuleer je leerlingen om gezonde keuzes te maken. Hier vind je inspiratie voor gezonde producten.

Voedselveiligheid

Elke organisatie die werkt met eten of drinken moet voldoen aan de wet- en regelgeving van de Warenwet. Wat betekent dit voor scholen? Praktische informatie over hygiënevoorschriften.

Duurzame schoollunches

Wat zijn duurzame voedselkeuzes voor een schoollunch? Op welke manier kun je voedselverspilling tegengaan om de milieu-impact van ons eten te verkleinen? Deze tips helpen je op weg.
 
 

Meer weten over gezond eten op de basisschool?

Bekijk deze tips: