Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Lessen burgerschap mbo over voeding

Voor het mbo hebben we 3 lessen van ieder 2 lesuren ontwikkeld voor het vak vitaal burgerschap. Je kunt alle lessen doen, of kiezen wat bij jouw klas past. Je kunt er ook voor kiezen om één lesuur te maken van de les.

Les Gezond eten

In deze les vullen studenten een online eetdagboek in: Mijn Eetmeter. Dit geeft inzicht in hun eigen eetgedrag. Ook gaan ze aan de slag. Hoe kunnen ze hun eigen gedrag op één punt verbeteren? Ze leren niet alleen Mijn Eetmeter gebruiken maar leren ook de 'Kies Ik Gezond?'-app en de tool 'Staat dit in de Schijf?' kennen.

Lesuur 1: Eetmeter Eetgedrag

Studenten eten snackgroenten

Lesuur 2: Staat dit in de Schijf?

Les Verleidingen

Of je nu op school bent, op straat, op het station of in de bioscoop bijvoorbeeld: de kans is groot dat je allerlei soorten voedselverleidingen tegenkomt. Hoe ga je om met die verleidingen? In deze les leren studenten de plekken waarop ze verleid worden door ongezond eten te herkennen. Ook maken ze een ALS-DAN-plan voor 1 situatie waarin ze worden verleid.

Lesuur 1: Eten is overal

Lesuur 2: ALS-DAN-plan

Les Herkomst en verspilling

Er is veel nodig voor je eten op je bord ligt. Studenten maken een infographic over de herkomst van een product. Ook gaan ze in gesprek over voedselverspilling. Want als je iets weggooit, gooi je veel dus meer weg dan alleen het eten zelf. Vinden je studenten voedselverspilling een probleem? Tot slot brengen ze hun eigen verspillingsgedrag in kaart en bekijken hoe ze dat op één punt kunnen verbeteren.

Lesuur 1: Herkomst van voeding

infographic over de productie van brood

Lesuur 2: Eigen verspillingsgedrag

Doe mee:

Hoe vind je deze pagina?