Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 
Voor het mbo is lesmateriaal ontwikkeld over gezonde leefstijl, voor alle opleidingen en niveaus. Voorbeelden zijn lessen over gezonde voeding, gezond gewicht en duurzamer eten.

Het materiaal bestaat uit verschillende powerpoint-presentaties vol met informatie, sprekende filmpjes, discussievormen en relevante opdrachten. Je kunt het direct gebruiken en op maat maken voor je eigen lessen.

Goed om te weten

In het materiaal staat informatie over gezond eten met de Schijf van Vijf. De Schijf van Vijf is in 2016 vernieuwd. Wij werken er momenteel hard aan om alle materialen aan te passen volgens de nieuwe adviezen, maar het kan zijn dat er nog informatie in staat over de oude Schijf van Vijf.

De lessen over voeding kan je hier downloaden:   

Alle bestanden en filmpjes, die in de presentaties zijn opgenomen, zijn te vinden zijn op: www.vitaalmbo.nl > vitaal burgerschap > voeding (inloggen vereist).

Nieuwsbrief voor professionals
Een handig overzicht in je inbox Het belangrijkste nieuws over voeding ontvangen in je mailbox? Over zaken die jou aangaan? Meld je dan aan voor de professionals nieuwsbrief, die 1 keer per maand verschijnt.