Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Lesmaterialen voor het mbo

We bieden verschillende materialen om mee aan de slag te gaan in de les.

Lesmaterialen over voeding

 • Gratis online lespakket Weet wat je eet
 • Lessen burgerschap mbo over voeding: lessen over gezond eten, herkomst en duurzaamheid en voedselverleidingen.
 • infographic over de productie van brood
 • Scholing Een Gezonde Start: voor opleidingen Pedagogiek en Sport & Bewegen.
 • Zelf lesmateriaal samenstellen

  Heb je zelf lesmateriaal samengesteld? Dan vinden wij het belangrijk dat je voldoende subkernen uit de doorlopende leerlijn opneemt in je lesmateriaal. Op basis van deze doorlopende leerlijn heeft het SLO samen met het Voedingscentrum het leerplankader Voeding (pdf) ontwikkeld. Het SLO heeft ook leerplankaders op andere thema's.

  Lesmaterialen van het Voedingscentrum of waar het Voedingscentrum aan meewerkt zijn gebaseerd op de doorlopende leerlijn.

  Materialen Schijf van Vijf

  Voor eigen lesmateriaal hebben we kant-en-klare teksten over de Schijf van Vijf. Gebruik er van wat je nodig hebt. Je kunt ze hier downloaden, net als het logo:

  Meer ideeën voor in de les

  Bekijk ook eens:

  Laat zien dat je gezond bezig bent op school!

  Vind je lesgeven over voeding belangrijk en besteed je jaarlijks aandacht aan voedseleducatie? Door een lespakket te gebruiken of door aandacht te besteden aan voeding aansluitend op bestaande lesstof bijvoorbeeld? Dat is een gezonde actie die je mag laten zien! Vraag daarvoor gratis het Collectiebord van de Gezonde Schoolkantine en het Opstapjespakket aan. Wij helpen scholen vervolgens graag op weg naar de gezondere schoolkantine en de bijbehorende Schoolkantine Schaal. Lees meer over de Gezonde Schoolkantine.