Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Leuke uitjes met je kind

Je kind leren wat goede voeding is is belangrijk, maar ook leuk. Vooral als je er een belevenis van maakt. Zoek je nog een leuk en leerzaam dagje uit? Dan hebben we twee suggesties voor je. Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd (9-13 jaar).

Kantine 'De Dag' laat zien hoe gezond jouw gezin eet

In de "attractie" Kantine 'de Dag' kun je selecteren wat je zoal op een dag eet. Aan het eind van de attractie maakt een digitale kassajuffrouw de balans op: is wat je eet gevarieerd genoeg? Bevat het de nodige voedingsstoffen? Ook geeft ze adviezen hoe je je eetgedrag kunt verbeteren en hoe je duurzamer kunt eten. De attractie is bedacht door het Voedingscentrum. Je vindt hem bij CORPUS- reis door de mens in Oegstgeest. Superleuk om samen met je kind te proberen!

In de 'attractie' Kantine de Dag in museum Corpus kun je selecteren wat je zoal op een dag eet.

Stap in de wereld van Smikkel

In het virtual reality-spel Smikkel mag je kind het blauwe fantasiewezentje Smikkel een dag lang eten geven. Krijgt Smikkel gezond eten, dan wordt hij vrolijk en energiek. Krijgt hij minder gezond eten, dan reageert hij anders. Je kind leert zo spelenderwijs meer over gezonde voeding. Het spel is bedacht door het Voedingscentrum, en is te spelen in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Meer over Smikkel en gezond eten lees je in dit stripverhaal.