Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Tips: zo word je niet ziek van je eten

Veilig eten heb je zelf in de hand. In de onderstaande materialen vind je veel informatie en tips over hoe je ervoor zorgt dat je niet ziek wordt van eten.
  • De 5x Veilig-informatiekaarten geven tips over veilig omgaan met bijvoorbeeld vlees, vis en eieren, maar ook over veilig barbecueën, picknicken en veilig eten in verre landen.
  • In de folder Veilig eten lees je wat een voedselinfectie is, hoe je voorkomt dat je ziek wordt van eten, en wat je het beste kunt doen als je toch ziek wordt.
  • In de folder Slim, koken en bewaren (pdf) vind je handige informatie en tips op een rij op het gebied van voedselveiligheid en het voorkomen van voedselverspilling (inclusief afbeelding van de ideale koelkastindeling).
  • In de online Bewaarwijzer vind je het bewaaradvies van meer dan 2.000 producten. Inclusief handige bewaartips.
  • In onze encyclopedie vind je achtergrondinformatie over voedselveiligheid, voedselinfecties en voedselvergiftigingen en veelvoorkomende ziekteverwekkers zoals salmonella, campylobacter, E. coli en het norovirus.
  • De Hygiënecode is ontwikkeld voor mensen die met voedsel werken in (zorg)instellingen. Dit maakt het voor professionals makkelijker om veilig te werken met voedsel.
  • In onze factsheet lees je uitgebreide informatie over hygiëne en voedselinfecties.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.