Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Robin viel blijvend af

"Bankhangen en chips eten? Ik ga liever naar de sportschool"

Robin Roest (22) had op jonge leeftijd al last van overgewicht. Hij had een voorliefde voor fastfood en at met gemak een zak chips leeg. De knop ging definitief om na een confronterend bezoek aan de huisarts.

"Ik had als kind al een probleem met eten, maar was me daar niet zo van bewust. Als ik in de auto een uithangbord van een fastfoodketen zag, dan zeurde ik net zo lang bij mijn ouders tot we er heengingen. Maar op een gegeven moment werd ik gewoon echt té zwaar. Mijn ouders hadden al vaker geprobeerd om iets aan mijn gewicht te doen, maar dat lukte steeds niet. Dat kwam ook wel omdat ik vaak stiekem at als zij er niet waren, ik zag de noodzaak om af te vallen nog niet. Maar op een gegeven moment besloot ik zelf dat het genoeg was.

Ik maakte een afspraak met de huisarts om te praten over mijn gewicht. En daar was dan de weegschaal, de dokter vroeg me erop te gaan staan. Ik schrok enorm van wat ik zag: "Wat, 125 kilo!? Ik, als 16-jarige jongen! Dit kan toch niet!" Dat soort gedachten gingen er door me heen. Vanaf dat moment is er een knop omgegaan. Ineens zag ik de noodzaak om af te vallen wel. Het heeft zo’n twee jaar geduurd om mijn eetgewoontes definitief om te gooien. Ik ben veranderd van iemand die al bankhangend chipszakken wegwerkt, naar iemand die de sportschool niet meer uit te slaan is.

robin veranderde zijn levensstijl en viel met succes af
Ik ben 40 kilo afgevallen door gezond te eten, veel te bewegen en vooral water te drinken in plaats van frisdrank. De strijd die ik soms met eten ervaar zal misschien nooit verdwijnen. Maar ik ben nu bijna 23 jaar en de kilo’s die ik ben verloren zijn er gelukkig niet weer bijgekomen.

Mijn nieuwe passie voor voeding en gezondheid heeft ervoor gezorgd dat ik nu derdejaars student Voeding en Diëtetiek ben. Ik wil andere mensen helpen om ook die knop om te zetten en te kiezen voor een gezonde leefstijl, waarbij genieten nog steeds mogelijk is. Want het leven is zoveel fijner als je happy met jezelf bent.”

Ook afvallen?