Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Ashley veranderde haar leefstijl en viel flink af

“Toen ik Mijn Eetmeter ging gebruiken, schrok ik van wat ik altijd gegeten had."

Ashley Lohse (20 jaar) had al meerdere afvalpogingen gedaan voordat ze bij het Voedingscentrum uitkwam. Ze verzamelde informatie, zette het online eetdagboek de Eetmeter op haar telefoon en ging ervoor.

“De eerste dagen schrok ik van wat ik altijd gegeten had. Toen ik zag dat één croissant al 161 calorieën bevat, begon ik wel even te zweten. Ik kon er achter elkaar wel 4 van eten, dat moest écht veranderen. De eerste dagen waren niet makkelijk. Ik had steeds zin om te snacken, maar ik deed het niet en zette door. Na een paar dagen raakte ik gewend aan het idee, en ik vulde braaf Mijn Eetmeter in. Ik begon eigenlijk steeds meer te zien dat 1.500 kcal met energie beperkte voeding nog steeds best veel is.

Maar toen kwam de eerste grote uitdaging: een feestje! Ik besloot om mezelf een stukje taart te gunnen. Aan het einde van de avond maakte ik de ‘schade’ op: één stukje taart, één handje zoutjes en twee chocolaatjes. Ik was trots op het feit dat ik mezelf had kunnen beheersen en vanaf dat moment was de knop om: ik ging voor een gezond eetpatroon. Maar als echt ijsmonster kon ik niet zonder ijs. Ik ging op zoek naar caloriearm ijs en na twee dagen zoeken had ik het: heerlijk citroenijs met weinig calorieën. Zo maakte ik mijn dieet leuk, als ik iets wat ik vroeger lekker vond miste, zocht ik naar een caloriebewuste variant.

ashley viel kilo's af en voelt zich erg gelukkig met haar nieuwe lijf

Na een aantal weken vlogen de kilo’s eraf. Ik tikte de 5 kilo aan, 10 kilo, 15 kilo, 20 kilo en ten slotte vele weken verder de 50 kilo. Mijn kleren leken ineens wel vuilniszakken, alles was veel te groot. Ik ben blij dat ik met deze reis ben gestart, en niet bij de eerste beste drempel heb opgegeven. En het mooiste van alles is, dat ik in eigen beheer een boek heb uitgebracht over mijn ervaringen met afvallen. Hopelijk kan ik zo anderen inspireren om ook af te vallen.”

Ook afvallen?