Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Wat is de Koelkastklem?

UPDATE: DE KOELKASTKLEM IS NIET MEER OP VOORRAAD.

De Koelkastklem is een hulpmiddel om restjes eten niet te vergeten. Schuif de klem op een plank in je koelkast en verzamel hierachter je restjes, kliekjes, aangebroken verpakkingen en ander eten dat snel op moet. Als je de koelkast opendoet, zie je meteen wat je nog in huis hebt en wat als eerste op moet. Zo vergeet je niet je restjes op te maken en help je voedselverspilling voorkomen.

Laat restjes het startpunt vormen van een nieuwe maaltijd. Kijk wat je nog in huis hebt en maak op basis hiervan een boodschappenlijstje. Zo koop je alleen wat je nodig hebt.
Koelkastklem

Vragen & antwoorden over de Koelkastklem

Hoe kom ik aan de Koelkastklem?

Je kunt de klem nu bestellen via onze webshop tegen verzendkosten € 2,45 (LET OP: VOORRAAD IS OP). Bij de lancering van de Koelkastklem hebben we 1.000 exemplaren gratis weggegeven. Van 7 t/m 21 februari ontving je bij winkels van Jumbo een gratis Koelkastklem bij de aankoop van 2 stuks groente of fruit. 

sluiten
Waarom is de Koelkastklem ontwikkeld?

De Koelkastklem is ontwikkeld als hulpmiddel om voedselverspilling te voorkomen. Gemiddeld wordt er 41 kilo vast voedsel per persoon per jaar verspild. Zonde! De meeste mensen die boodschappen doen, hebben het gevoel zelf een bijdrage te kunnen leveren aan vermindering van voedselverspilling. De bereidheid om voedselverspilling te verminderen groeit en de meeste consumenten willen graag op maat kopen. De Koelkastklem kan daarbij helpen.

De klem zorgt ervoor dat je aangebroken verpakkingen en restjes niet vergeet, maar juist gebruikt als startpunt voor een nieuwe maaltijd. Zo maak je eten op voordat het bederft en voorkom je dat je iets moet weggooien. 

sluiten
Hoeveel kun je besparen met de Koelkastklem?
Als we restjes voedsel uit onze koelkast opeten in plaats van weggooien, dan scheelt dat op jaarbasis al gauw ruim 10 kilo voedselverspilling per huishouden (per persoon ongeveer 5 kilo). Doordat mensen met behulp van de Koelkastklem ook slimmer kunnen inkopen (door de klem zie je direct wat je in huis hebt en wat je dus niet meer hoeft te kopen) loopt de winst voor het milieu en je portemonnee nog verder op. Elk restje dat je nog bewaart en opeet helpt.
sluiten
Waarom is de klem oranje?
Afwijkende kleuren en vormen vallen eerder op. De Koelkastklem valt met zijn oranje kleur op tussen de andere kleuren in je koelkast. Dit kan eraan bijdragen dat je de klem eerder ziet. En het herinnert je eraan dat je de producten die je daar hebt neergezet als eerste op moeten.
sluiten
De klem past niet om de koelkastplank. Wat kan ik doen?
De Koelkastklem is zo ontworpen dat je hem makkelijk om koelkastplanken van verschillende diktes kunt klemmen. Heb je een plank waar de klem niet omheen past? Leg de klem dan op de plank; bij of op het product dat als eerste op moet.
sluiten
Is de Koelkastklem vooraf getest?
We hebben de Koelkastklem vooraf getest bij een groep consumenten. Op basis van de resultaten van het onderzoek is besloten de klem in een grote oplage te produceren. We doen ook vervolgonderzoek.
sluiten
Van welk materiaal is de Koelkastklem gemaakt?
De Koelkastklem is gemaakt van siliconen. De meeste mensen kennen dit materiaal van kookgereedschap, zoals bakvormen, keukentools et cetera. Het type siliconen dat voor de klem wordt gebruikt, staat bekend om de relatief lange levensduur ten opzichte van andere materialen.
sluiten
Kan de Koelkastklem in de vaatwasser?
Ja, de klem is vaatwasserbestendig.
sluiten