Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gezond opvoeden

 
 

Opvoeden is leuk en soms uitdagend. Tijdens de Opvoedsel Expeditie volgen we 2 families in hun zoektocht naar een gezondere eet-opvoeding. Beide families zijn met onze tips aan de slag gegaan. Benieuwd of dit is gelukt? Bekijk de vlogs!

Doe mee met de Opvoedsel Expeditie

Doorbijters

Team Doorbijters gaat de uitdaging aan om duidelijke afspraken te maken en stelt regels op voor de kinderen. Ook belangrijk: hoe zorg je ervoor dat ze worden nageleefd? Bekijk de vlogs en ontdek hoe ze dat is afgegaan.

 
 

Gezonde verleiders

Team Gezonde verleiders gaat aan de slag met het goede voorbeeld geven om zo gezond eten binnen het gezin te stimuleren. Is er eigenlijk wel genoeg gezond eten en drinken in huis? Ontdek het in de vlogs.
 

 

Meer tips & info

Je kind gezond opvoeden kan behoorlijk uitdagend zijn. Dat groente en fruit eten belangrijk is, weet je natuurlijk wel. En ook dat het goed is om aan tafel te eten. Maar hoe zorg je ervoor dat dit lukt? En hoe maak je afspraken? Lees er hieronder meer over.

10 tips voor gezond opvoeden

Kun je als ouder wel wat praktische tips gebruiken bij de opvoeding van je kind? Bekijk onze 10 tips voor een gezonde opvoeding.

Rol ouders in eetopvoeding

Als ouder speel je een belangrijke rol in het aanleren van gezonde eetgewoonten van je kind. Wat kun je beter wel én niet doen?