Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Langs de deuren

"Driekoningen, driekoningen, geef mij een nieuwe hoed". Op 6 januari kun je in sommige delen van het land weer kinderen aan je deur verwachten. En dan is er ook nog Halloween en Sint-Maarten. Wat geef jij ze?

Een traktatie kan van alles zijn. Dus ook speelgoed. Kijk in de speelgoedwinkel uit naar kleinigheidjes, zoals gummetjes, buttons, potloden, stempels, stickertjes of plaktattoos. Maar je kunt ook trakteren op iets eetbaars. 3 traktatie-ideeën:

Rozijntoffee (20 kcal per portie)

Rozijntoffee

Pak doosjes rozijnen per stuk in met cellofaan of gekleurd papier, en rol de uiteinden van het cellofaan als een toffee op. Bind ze vast met cadeaulint. Je kunt er ook nog een toepasselijk figuurtje opplakken.

Fruitspookjes (25 of 60 kcal per portie)

Fruitspookje

Steek een sateprikker in een appel of mandarijn en wikkel er een uitgevouwen wit servet omheen. Maak het servet aan de onderkant vast met cadeaulint. Teken met viltstift twee oogjes op het servet. Steek de spookjes met z’n allen op een halve kool in aluminiumfolie.

Waar is Nemo? (25 kcal per portie)

Knip de staart en zij- en rugvinnen van oranje karton. Plak op iedere mandarijn knutseloogjes. Plak de staart en vinnen met een beetje lijm op de mandarijnen. Teken met viltstift een mondje onder de ogen.