Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Van smoothie naar fruitsalade

van smoothie naar fruitsalade

Eetwissel voor je gezondheid, want:

Smoothies staan niet in de Schijf van Vijf. Het zijn suikerhoudende dranken. Het drinken van suikerhoudende dranken verhoogt de kans op overgewicht en diabetes type 2.

Van het drinken van een smoothie raak je minder snel vol dan van het eten van los fruit. Met het drinken van een smoothie krijg je in een korte tijd ongemerkt veel calorieën binnen. Een voorbeeld: 4 gepureerde sinaasappels drink je zo op, maar dezelfde 4 sinaasappels opeten lukt je niet zo snel.

Je kunt daarom beter fruit eten dan drinken. Met elke dag 2 stuks fruit doe jij je lichaam een groot plezier. Omdat fruit vol voedingsstoffen zit. En omdat fruit eten goed is om hart- en vaatziekten te voorkomen bijvoorbeeld.

Eetwissel voor het milieu, want:

Onbewerkt, vers fruit heeft een lage milieubelasting. Vooral als het fruit van het seizoen is. Voor het maken van een smoothie is meer fruit nodig. Verder voegen fabrikanten soms ook nog andere ingrediënten toe, zoals melk of yoghurt. Melk en yoghurt hebben meer impact op het milieu dan fruit. Ook is er energie nodig om het te pureren. Daarom is de milieubelasting van een smoothie hoger.