Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Van cola naar water

Eetwissel voor de gezondheid, want:

In een glas cola zit veel suiker, wel 6 suikerklontjes. Je raakt er ook niet vol van als je het drinkt. Je krijgt de suiker dus binnen zonder dat je het merkt. Zo kan cola er ook voor zorgen dat je aankomt. Verder weten we dat mensen die elke dag frisdrank drinken meer kans hebben op suikerziekte (diabetes type 2). Tot slot is frisdrank niet goed voor de tanden. Dit allemaal geldt trouwens ook voor sap.

Eetwissel voor het milieu, want:

Er is veel voor nodig om cola in je glas te krijgen. Alle ingrediënten uit cola moeten naar een fabriek komen. Daar wordt met allerlei machines cola gemaakt en in blikjes en flessen gestopt. Ook het vervoeren in vrachtwagens naar de winkel kost brandstof, zoals diesel. Kraanwater komt gewoon via de waterleiding bij je thuis.

Wist je trouwens dat deze Eetwissel ook heel goed is voor je portemonnee? Stel je drinkt nu elke dag een flesje cola van een halve liter. Je ruilt dit in voor 2 glazen kraanwater. Dan bespaar je zo’n €445 per jaar. Je kunt namelijk voor 33 cent een jaar lang elke dag 2 glazen water drinken. Lekker goedkoop!