Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Afvallen zonder dieet is de beste manier... Bestel nu € 9,95
Ga naar
 

Lekker handige tools

Deze hulpmiddelen helpen je minder eten te verspillen. Op maat kopen en koken en goed bewaren: zo doe je dat.

De WhatsApp Kitchen Assistant

De WhatsApp Kitchen Assistent maakt slim boodschappen doen wat makkelijker: 1 keer per week ontvang je de nieuwste en lekkerste recepten die passen binnen de Schijf van Vijf. Inspiratie voor je weekplanning; lekker handig als je boodschappen gaat doen.  Meld je aan.

De JA-NEE Koelkaststicker

Bewaar je eieren het beste in of buiten de koelkast? En tomaten, druiven en broccoli? De Ja-Nee Koelkaststicker is een ‘reminder’ voor de juiste bewaarplek van 12 veelgebruikte producten. Met deze sticker zie je waar je groente, fruit en eieren het beste kunt bewaren. Bestellen in de webshop.

De online Bewaarwijzer

Hoe lang is iets houdbaar als het open is, of als er helemaal geen houdbaarheidsdatum op staat? Check het in de  online Bewaarwijzer.

Het Eetmaatje

Het Eetmaatje is een unieke maatbeker, die speciaal is ontwikkeld om de juiste porties te koken. Bestel er een in onze webshop.
Voorraadopmaakinspiratie 

Omelet, salade, soep of een roerbakgerecht. Eigenlijk kun je altijd nog wel wat maken. Deze kaart (pdf, 0,5 Mb) is handig als inspiratie om je voorraad te maken.
 Inspiratie

Handige tips om voedsel beter te bewaren en antwoorden op herkenbare vragen vind je op de website Optimaal.
Nieuw: Receptenapp van het Voedingscentrum
De nieuwe ‘Receptenapp Slim Koken’ biedt naast veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten, ook hulp tijdens het koken, kopen en bewaren van je boodschappen.