Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Staat je koelkast koud genoeg?

Zet 'm op 4 °C

 
Met de koelkastthermometer van het Voedingscentrum zie je in één oogopslag of je koelkast koud genoeg staat. Geeft de thermometer nog geen 4 °C aan? Stel dan je koelkast bij. 4 °C is de ideale temperatuur. Eten en drinken blijft dan langer goed en bacteriën krijgen nauwelijks kans.

 

Over de koelkastthermometer

Gratis koelkastthermometer

Bestel nu tijdelijk 2 koelkastthermometers en betaal slechts 1 keer verzendkosten! Eén voor jezelf en één om weg te geven!

Meestgestelde vragen

Hoe kun je de thermometer het beste gebruiken? Waarom is 4 °C de ideale koelkasttemperatuur? En waar haal je de thermometer? Hier vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen.
 
 
 
 

Bekijk het filmpje

 
Bekijk het animatiefilmpje waarin wordt uitgelegd waarom 4 °C de ideale koelkasttemperatuur is, en hoe de thermometer je kan helpen je koelkast op de juiste temperatuur te krijgen.
 
 
 

Infographics

De ideale koelkastindeling

Bederfelijk eten zoals vlees en vis leg je het beste op de onderste plank van je koelkast. Groente doe je in de groentelade. Hoe ziet de ideale koelkastindeling eruit?

Zo snel groeien bacteriën

Zet je koelkast op 4 °C. Elke graad warmer versnelt de groei. Listeria, een beruchte ziekmakende bacterie, groeit 3 keer sneller bij 7 °C, en bijna 8 keer sneller bij 12 °C.