Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Wat betekent koel bewaren?

‘Koel bewaren’ of 'koel en droog bewaren' staat vaak op producten met een THT-datum zoals een potje saus of olijven. Als er staat 'koel bewaren', bewaar het dan bij een temperatuur van 15 tot 20°C, bijvoorbeeld in een voorraadkast of kelderkast. Heb je die niet? Bewaar het dan in een lade, of een andere koele, donkere en droge plek in je huis. Als het product eenmaal geopend is, bewaar het dan wel in de koelkast.

'Gekoeld bewaren'

Let op: ‘Koel bewaren’ is iets anders dan ‘Gekoeld bewaren’. Als op het etiket staat ‘Gekoeld bewaren’, bewaar het product dan altijd in de koelkast op 4 °C. Bederfelijke producten, zoals rauw vlees, rauwe vis, vleeswaren, zuivel, slagroomgebak, zachte kaas en gesneden groente moeten altijd in de koelkast worden bewaard. Ook eieren horen in de koelkast.