Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hoe kun je groente het beste bewaren? En hoelang?

Welke groente kun je het beste in de koelkast bewaren, en welke erbuiten? Kun je groente ook invriezen? En hoelang is groente houdbaar? Vul hieronder een groente naar keuze in in de online Bewaarwijzer en vind het antwoord.
Hoelang kun je een geopend product bewaren?

Bewaaradvies voor dit geopende product

Icoon van zwanger
in de koelkast
Icoon van een koelkast
in de koelkast
Icoon van een kastdeur
in de keukenkast
Icoon van een diepvries
in de vriezer
Icoon van een fruitschaal
op de fruitschaal
Icoon van een koelkast
Bewaartip voor dit product
Icoon van een koelkast
Hoe weet ik of een product niet meer goed is?

Verpakking en koelkast

Als groenten verpakt zijn, kun je ze het beste in de verpakking laten. Het is ook belangrijk om de groenten op de juiste plek te bewaren. Zo blijven ze langer goed en voorkom je bederf en dus voedselverspilling. Sommige groenten zijn langer houdbaar in de koelkast en andere groenten buiten de koelkast. Wil je groente langer bewaren, dan kun je ze invriezen. Kook de groente even kort (blancheren) voor je het in een bakje in de vriezer plaatst.

Recepten met restjes groente

Restjes groente zijn lekker op brood, of maak er een nieuw gerecht van zoals:

  1. Ratatouille: snijd alle groenten in kleine blokjes en roerbak ze met een beetje olie, ui en knoflook in de pan. Lekker met een geroosterd broodje.
  2. Soep: maak een heerlijke soep van alle groenten die je nog over hebt. Kook ze met een half bouillontablet óf pureer en kook ze met een beetje melk of light kookroom. Zoals pompoensoep met appel en kikkererwten, Surinaamse kippensoep of bloemkoolsoep.
  3. Roerbakgerecht: bak restjes groente met wat kruiden, vis of vlees(vervanger) in de pan. Mix met noodles of rijst.
  4. Omelet: snijd restjes groente klein, mix met ei, kruiden eventueel wat melk. Bak het mengsel aan beide kanten in ongeveer 15 minuten gaar in de pan.
  5. Salade: snijd restjes groente klein, voeg wat gekookte pasta of rijst en eventueel wat tonijn toe. Breng op smaak met wat dressing, kruiden en croutons van oud brood.

In onze receptenzoeker vind je veel recepten met groenten. Je kunt hier ook één of meerdere ingrediënten invullen. Zo vind je eenvoudig een recept om je restjes in te verwerken.