Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hoeveel suiker zit er in hagelslag?

  • 9,4 gram suiker in 1 voor snee (15 gram) hagelslag

Hoeveel suiker zit erin?

Wil je minder suiker eten?

Suiker komt in verschillende vormen in voeding voor. Suiker zit van nature in bijvoorbeeld fruit en melk. Deze producten passen in een gezond voedingspatroon. Wil je minder suiker eten, neem dan minder frisdrank, sap, koek, snoep en gebak. In die producten zitten veel calorie├źn, maar weinig voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels.

Hoe past hagelslag in je eetpatroon?

Je weet nu hoeveel suiker er in hagelslag zit. Wil je inzicht krijgen in je hele eetpatroon? In Mijn Eetmeter kun je langere tijd bijhouden wat je eet en drinkt. Dit online dagboek berekent dan hoeveel energie en voedingsstoffen je in totaal binnenkrijgt.

Andere hoeveelheid of ander product?

Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen van hagelslag? In de caloriechecker kun je dit aanpassen. Ook kun je voor een heel ander product bekijken hoeveel suiker erin zit.

Caloriechecker

Energie
Vet
- waarvan verzadigd
Koolhydraten
- waarvan suikers
Vezels
Eiwit
Zout

App 'Kies Ik Gezond?'

Met de caloriechecker krijg je een gemiddelde voedingswaarde voor een product. Maar per merk kunnen er wel verschillen zijn. De ene pastasaus is bijvoorbeeld niet de andere pastasaus. Met de 'Kies Ik Gezond?'-app kun je ook van je favoriete merk checken wat de voedingswaarde is. Met deze app kun je producten scannen, zoeken en makkelijk vergelijken.
Bekijk in Play Store
Bekijk in App Store