Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hoeveel koolhydraten zitten er in sushi?

  • 14,5 gram koolhydraten in 1 stuk (50 gram) sushi
  • Waarvan 2 gram suiker

1 stuk (50 gram) sushi bevat:

Energie 80 kcal
Vet 1 g
- waarvan verzadigd 0,2 g
Koolhydraten 14,5 g
- waarvan suikers 2 g
Vezels 0,3 g
Eiwit 3,1 g
Zout 0,77 g

Wat zijn gezonde producten met koolhydraten?

Er zijn veel soorten producten met koolhydraten. Gezond om te nemen zijn producten zoals volkorenbrood en volkorenpasta, bulgur, volkoren couscous, aardappels, peulvruchten, groente en fruit. Deze staan in de Schijf van Vijf, zitten vol vezels en bieden winst voor je gezondheid.

Minder gezond zijn producten met veel (toegevoegd) suiker en weinig goede voedingstoffen zoals frisdrank, sap, koek en snoep.

Hoe past sushi in je eetpatroon?

Je weet nu hoeveel koolhydraten er in sushi zitten. Wil je weten hoeveel koolhydraten je elke dag neemt? In Mijn Eetmeter kun je langere tijd bijhouden wat je eet en drinkt. Dit online dagboek berekent dan hoeveel energie en voedingsstoffen je in totaal binnenkrijgt.

Andere hoeveelheid of ander product?

Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen van sushi? In de caloriechecker kun je dit aanpassen. Ook kun je voor een heel ander product bekijken hoeveel koolhydraten erin zitten.

Caloriechecker

Energie
Vet
- waarvan verzadigd
Koolhydraten
- waarvan suikers
Vezels
Eiwit
Zout

App 'Kies Ik Gezond?'

Met de caloriechecker krijg je een gemiddelde voedingswaarde voor een product. Maar per merk kunnen er wel verschillen zijn. De ene pastasaus is bijvoorbeeld niet de andere pastasaus. Met de 'Kies Ik Gezond?'-app kun je ook van je favoriete merk checken wat de voedingswaarde is. Met deze app kun je producten scannen, zoeken en makkelijk vergelijken.
Bekijk in Play Store
Bekijk in App Store