Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

December, feestmaand of vreetmaand?

Patricia Schutte

Patricia Schutte

Woordvoerder
21 december 2015
Het lijkt vaak alsof december een maand is die aan eten móét worden besteed. Overal is eten om ons heen. December wordt vanwege de feestdagen vaak ‘de feestmaand’ genoemd. En dat terwijl er eigenlijk deze maand maar vier feestdagen zijn. Al maanden liggen de schappen vol met allerlei lekkers zoals schuimpjes, chocoladehulstblaadjes en amandelkransjes. En vanaf eind november is op ieder plein in de wijk de oliebollenkraam weer te zien. Een waar snoepparadijs.

Geen goede maand, nee, zelfs een lastige maand als je op je gewicht wilt letten met al die verleidingen om je heen. En afvallen, dat is in december volgens sommigen al helemaal niet te doen. “Daar wachten we maar mee tot het nieuwe jaar, want daar hebben we de goede voornemens toch voor?”

Nou vind ik er niks mis mee om tijdens een gezellige kerstavond en oudejaarsavond met familie, vrienden of met de collega’s samen te genieten van lekker eten en drinken. Maar kunnen we alleen genieten van de feestdagen met heel veel eten en met alles wat vooral calorieën levert en slechts is voor je gewicht?

Laten we vooral genieten van de decembermaand. Natuurlijk door op de vier feestdagen extra lekker te eten, maar vooral door gezellig samen te zijn met familie en vrienden, een spelletje te spelen, lekker buiten te wandelen en onszelf of iemand anders te verwennen met een leuk cadeau. December is een feestmaand, maar geen vreetmaand.

Een fijne decembermaand! Met veel warmte, liefde en gezelligheid.

Patricia Schutte, woordvoerder