Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Missie en visie

Onze missie: het Voedingscentrum informeert consumenten over – en stimuleert hen tot een gezonde en meer duurzame voedselkeuze.

Informeren en stimuleren

Informatie over voeding is tegenwoordig volop beschikbaar. Je vindt het op internet, in boeken en de mensen om je heen hebben vaak ook nog wel een mening. Voor je het weet heb je bergen aan informatie gevonden, maar staat overal wat anders. De één zweert bij zaadje ‘zus’, de volgende ontbijt standaard met stofje ‘zo’.

Iedereen maakt zijn eigen keuze. Consumenten eten wat ze willen, de horeca kiest wat op de menukaart komt en fabrikanten beslissen zelf welke producten ze op de markt brengen. Wij bieden al deze partijen eerlijke informatie zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken.

We heffen geen vingertje en voeren geen protestacties. We bieden wel oplossingen. Daarom hebben we naast consumenteninformatie ook volop effectieve instrumenten die lokale professionals kunnen inzetten in hun praktijk. We stimuleren het bedrijfsleven om een meer verantwoord voedselaanbod te ontwikkelen.

Gezond kiezen moet makkelijk zijn

Uitgangspunt bij al onze acties is dat de gezonde keuze de gemakkelijke keuze moet zijn. Gezond en duurzaam eten moet voor iedereen bereikbaar zijn. Ook als je weinig tijd hebt, weinig geld of je liever niet te veel wil verdiepen in voeding. Als je omgeving gezond is, kost het nauwelijks moeite om gezond te kiezen.

We vinden het belangrijk dat we ons als maatschappij steeds meer bewust worden van het belang van gezond en duurzaam eten. Daarom zetten we het onderwerp steeds hoog op de agenda bij de voedingsindustrie, de politiek, in de media en bij consumenten.