Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Lekker voor weinig: budgetkookboek vol bespaartips

21 augustus 2017
Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst het nieuwste kookboek ‘Lekker voor weinig’ van het Voedingscentrum. In het budgetboek staan 56 smakelijke recepten met een gemiddelde prijs van € 2,- per persoon. Dankzij de slimme tips in het boek kunnen lezers nog meer besparen.
lekker voor weinig budgetkookboek
‘Lekker voor weinig’ is één van de bestsellers van het Voedingscentrum. Het boek is vooral populair onder mensen met een smalle beurs. In deze herziene uitgave zijn vele nieuwe recepten en budgettips toegevoegd. Alle recepten zijn aangepast aan de vernieuwde Schijf van Vijf. Nieuw zijn ook de 4 dagmenu’s volgens de seizoenen, aangevuld met een overzicht van seizoensgroenten.

Makkelijk en goedkoop

De gerechten in ‘Lekker voor weinig’ zijn makkelijk te bereiden. En natuurlijk zijn ze goedkoop. Voor zo’n € 2,- per persoon zet je een gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Dat is de gemiddelde prijs, want er staan gerechten in die nog goedkoper zijn. Zo kost bloemkoolcurry met kidneybonen slechts € 1,20 per persoon. De dagmenu’s – met ontbijt, lunch, diner en 2 gezonde tussendoortjes inbegrepen – kosten tussen de € 4,20 en € 5,85 per persoon. Alle prijzen zijn berekend door het Nibud, op basis van cijfers van het CBS.

Slimme bespaartips

‘Lekker voor weinig’ staat vol slimme bespaartips, zodat de lezer nog meer kan besparen op zijn boodschappen. Je ontdekt hoe makkelijk het is om te koken met restjes. En waarop je kunt letten in de supermarkt. Dat kan een hoop geld schelen. Wie slim koopt, kookt en bewaart – en geen eten verspilt – kan jaarlijks zo’n € 130,- per persoon besparen. Voor een gemiddeld gezin is dit € 300,-.

Tijdelijk gratis verzending

‘Lekker voor weinig’ is nu te bestellen in de webshop van het Voedingscentrum voor de scherpe prijs van € 12,95. TIJDELIJKE ACTIE: tot en met 15 september hoef je geen verzendkosten te betalen. Gebruik de code 'lekkervoorweinig2017'.

Noot voor de redactie

Meer informatie en een recensie-exemplaar van ‘Lekker voor weinig’ is beschikbaar via het Voedingscentrum, media@voedingscentrum.nl en telefoon 070 – 3068883. Op aanvraag is de cover van het boek in hoge resolutie beschikbaar en is overname van een recept en de bijbehorende foto mogelijk.