Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hartstikke Gruun Groenteplakken wint Food Innovation Bachelor’s Award 2018

7 juni 2018
Met het product ‘Hartstikke Gruun Groenteplakken’ heeft Chantal van der Noordt, student Food Innovation aan de HAS Hogeschool, de Food Innovation Bachelor’s Award 2018 van het Voedingscentrum gewonnen. Dit vegetarische broodbeleg op basis van zoete aardappel en groenten kan bijdragen aan een gezonder en duurzamer eetpatroon. De uitreiking vond vandaag plaats bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Mede-student Margriet Schouten neemt namens winnares Chantal van der Noordt de eerste prijs in ontvangst

De Food Innovation Bachelor’s Award wordt georganiseerd voor studenten van alle voedingsgerelateerde hbo- en wo-opleidingen. Dit jaar was de 14e keer. Het Voedingscentrum vindt het belangrijk om studenten al tijdens hun opleiding te stimuleren en enthousiasmeren. Toekomstige foodprofessionals kunnen met hun producten een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonder en duurzamer eetpatroon van consumenten.

Meeste potentie

Dit jaar waren er 20 inzendingen van 6 opleidingen. Er waren originele concepten bedacht. De presentaties en proefsessies gaven uiteindelijk de doorslag. De jury was van mening dat het product ‘Hartstikke Gruun Groenteplakken’ de meeste potentie heeft.

De winnaars

1e prijs - Hartstikke Gruun Groenteplakken

Omschrijving: vegetarisch broodbeleg op basis van zoete aardappel en groenten
Student: Chantal van der Noordt
Opleiding: Food Innovation, HAS Hogeschool

2e prijs en de publieksprijs - Fis

Omschrijving: vegetarische visvervanger op basis van peulvruchten, groente en omega 3-vetzuren
Studenten: Alessandra Sotto, Maxime van der Ploeg en Lisa Rozema
Opleiding: Voeding en Diëtetiek, Hanzehogeschool Groningen

3e prijs - Volkoren-kikkererwtenpannenkoekenmix

Omschrijving: pannenkoekenmix op basis van 50% volkoren meel en 50% kikkererwtenmeel
Studenten: Debby Stam, Rianne van Houten, Rosa Heistein, Joke van Emden, Arja Auerkari en Carlien van de Burgwal
Opleiding: Voeding en Diëtetiek, de Haagse Hogeschool

De etiketprijs is dit jaar niet uitgereikt. Geen enkel etiket voldeed aan de wettelijke eisen.

Over de award

De Food Innovation Bachelor’s Award, voorheen Bachelor’s Award, wordt jaarlijks gehouden voor toekomstige foodprofessionals zoals productontwikkelaars en marketeers. Deelnemers ontwikkelen een nieuw product of concept, of passen een bestaand product zo aan dat het bijdraagt aan een gezonder en duurzamer eetpatroon. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury en de genomineerden krijgen de kans hun product te presenteren tijdens een minisymposium. Dan worden de winnaars bekendgemaakt. De jury bestond dit jaar uit vertegenwoordigers van de retail, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), de Consumentenbond en het Voedingscentrum.