Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom?
Lees onze uitleg
.
sluit
Elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten
Aanmelden
Dit verzoek niet meer tonen
Menu
Zoek
Home
Schijf van Vijf
Recepten
Afvallen
Zwanger en kind
Duurzaam eten
Veilig eten
Professionals
Onderwijs
Webshop
Pers
Over ons
Gezonder eten stijgt meer in prijs dan ongezonder eten
18 januari 2018
Gezamenlijk persbericht CBS en Voedingscentrum.
Gezondere voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd gemiddeld 22 procent duurder geworden, ongezondere producten stegen gemiddeld 13 procent in prijs. Suiker, snoep en ijs waren in 2017 zelfs goedkoper dan tien jaar eerder. Dat blijkt uit een nieuwe analyse die het CBS in samenwerking met het Voedingscentrum heeft uitgevoerd.
Lees het hele persbericht
op de site van het CBS.
De cijfers worden in de middag van 18-01-2018 gepresenteerd op het symposium
Staat van de Voeding
.
Recente persberichten
19 aug 2021
Voedingscentrum lanceert uniek hulpmiddel: de ingrediëntenchecker
03 aug 2021
Meer rust en thuiswerken tijdens corona gunstig voor borstvoeding
20 jul 2021
Nederlanders eten minder vlees voor milieu en dierenwelzijn
14 jun 2021
Liefhebbers van kapjes of kontjes verspillen aanzienlijk minder
04 jan 2021
In 2021 gezonder eten? Zo gaat het je lukken!
10 dec 2020
Dit is de gezondste schoolkantine van Nederland
07 dec 2020
Weinig veranderingen in eetgedrag tijdens tweede golf coronacrisis
03 nov 2020
Schoolkantines gezonder door begeleiding
01 sep 2020
1 miljoen tools verspreid tegen voedselverspilling
11 jun 2020
Concept Uk & Puk van HAS Hogeschool wint Food Innovation Bachelor’s Award 2020