Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Videoserie en webinar Voedingscentrum helpen ouders bij aanleren gezonde eetgewoonten kinderen

18 oktober 2021
Kinderen al vroeg gezonde eetgewoonten aanleren, helpt bij de ontwikkeling van een gezond eetpatroon. Om ouders hierbij te helpen heeft het Voedingscentrum een 4-delige videoserie ‘Gezonde opvoeding 4-12 jaar’ gemaakt. De video’s geven ouders praktische tips voor meer rust, minder strijd en gezondere routines in huis.

Op maandagavond 1 november geven experts Iris Groenenberg en Tischa Neve tijdens een gratis webinar tips aan ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook beantwoorden ze veelgestelde vragen van ouders, zoals hoe om te gaan met tussendoortjes of hoe je met je kind afspraken maakt over eten.

Tips gezonde opvoeding

In de 4-delige miniserie 'Gezonde opvoeding 4-12' jaar geeft Iris Groenenberg, expert Voeding en Gezondheid bij het Voedingscentrum, handige tips over hoe je kinderen gezonde eetgewoonten kunt aanleren. Iris: “Gezond opvoeden is niet altijd even makkelijk. Zo bestaat het supermarktschap voor een groot deel uit eten en drinken buiten de Schijf van Vijf, en zijn er overal verleidelijke aanbiedingen voor snoep en snacks.”

Ouders spelen een belangrijke rol bij het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten van hun kind. Iris: “Denk aan het gezonde voorbeeld geven, gezonde tussendoortjes, afspraken maken met je kind en omgaan met ongezonde verleidingen. Uit onze evaluatie van eerdere opvoedvideo’s met tips, blijkt dat ouders deze video’s ervaren als een eyeopener en gemotiveerd werden om het in de praktijk toe te passen.”


Experts geven ouders advies tijdens gratis webinar

Op maandag 1 november van 20:00-21:30 uur organiseert het Voedingscentrum voor het eerst een gratis webinar over gezonde opvoeding voor ouders van kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Hoe ga je als ouder om met snoep en snacks? Wat zijn gezonde tussendoortjes voor je kind? Hoe voorkom je strijd aan tafel? Iris Groenenberg en opvoedkundige en kinderpsycholoog Tischa Neve beantwoorden deze en andere vragen tijdens het webinar. Natuurlijk is er ook ruimte om zelf vragen te stellen.

Meld je aan voor het webinar

Ouders kunnen zich gratis aanmelden voor het webinar. Onder de aanmeldingen worden 10 kookboeken van het Voedingscentrum verloot.