Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Schoolontbijt: gezond ontbijten is geen kunst

6 november 2017
Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt ontbijten basisschoolkinderen samen op school. Alle kinderen krijgen een gezond ontbijtpakket, met onder andere volkorenbrood, groente en fruit. Door samen te ontbijten leren ze dat het niet alleen gezond is, maar ook gezellig en lekker.

Elke dag gezond ontbijten: iedereen kan het. Daarom is het thema dit jaar: ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’ Van 6 tot en met 10 november 2017 gaan op 2.900 basisscholen ruim een half miljoen kinderen samen ontbijten op school. Ook 265 stadhuizen en 3 musea doen mee. Museumdirecteur Taco Dibbits opent de week in het Rijksmuseum met een ontbijt onder de Nachtwacht.


Gezonde start van de dag

Een gezond ontbijt levert belangrijke voedingsstoffen die het lichaam van een kind nodig heeft. Bovendien voorkomt het trek in snoep of koek later op de ochtend. Daarnaast zorgt het ontbijt voor nieuwe energie na de nacht en helpt het de spijsvertering op gang. 

Tips voor ouders

Wil je weten hoe een gezond ontbijt eruit ziet voor een kind dat naar de basisschool gaat? Bekijk dan onze voorbeelden van lekker en gezond broodbeleg, inclusief 3 verrassende recepten voor lekkere groentespreads, zoals groene drakenspread. We geven ook tips voor de lunchtrommel