Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Nieuw: Schijf van Vijf-advies in de Eetmeter

6 juni 2017
In het online eetdagboek ‘de Eetmeter’ binnen Mijn Voedingscentrum krijg je nu ook een Schijf van Vijf-advies. Per dag kun je bekijken hoeveel jij eet uit de Schijf van Vijf én erbuiten. Voor de producten buiten de Schijf van Vijf reiken we gezondere alternatieven aan. Ook kun je kiezen voor een uitdaging. Zo werk je stapje voor stapje aan een (nog) gezonder eetpatroon.

De mogelijkheid om je eigen Schijf van Vijf-advies te krijgen is een uitbreiding van het voedingsstoffenadvies dat je krijgt binnen de Eetmeter. De nieuwe adviezen zijn gericht op voedingsmiddelen en daarmee veel concreter. Zo krijg je een nog beter inzicht in je voeding en kun je stap voor stap werken aan een gezonder eetpatroon.

Eet jij volgens de Schijf van Vijf?

Met een simpel grafiekje zie je in één oogopslag of jij de aanbevelingen uit de Schijf van Vijf haalt. Daarnaast krijg je per vak uitgebreider feedback. Met deze terugkoppeling kun je eventueel de hoeveelheden die je eet bijsturen. Ook zie je of de producten die je eet in de Schijf van Vijf staan of erbuiten. 


Kiezen voor gezondere producten

Wat neem je buiten de Schijf van Vijf? En wat kan daarvan het effect zijn op de gezondheid? Wil je een product buiten de Schijf van Vijf vervangen, dan reiken we alternatieven aan. Zo kun je kiezen voor een ander product dat geschikt is voor jóu. 

Een uitdaging aangaan

Elke week kun je kiezen voor een uitdaging. Denk aan ‘Deze week drink ik water in plaats van frisdrank’ of ‘Deze week neem ik elke dag bij de lunch groente tussendoor’. Een week lang blijft deze uitdaging als herinnering op je dashboard van Mijn Voedingscentrum staan. Daarna kun je een nieuwe uitdaging kiezen, of met dezelfde doorgaan.

Eetmeter-app

Het volledige Schijf van Vijf-advies is te vinden binnen Mijn Voedingscentrum. In de Eetmeter-app zie je het grafiekje staan dat aangeeft in hoeverre je de aanbevelingen van de Schijf van Vijf haalt. Voor het volledige advies verwijzen we naar de website. In de toekomst breiden we de Eetmeter-app nog uit met de adviezen.

Aan de slag met de Eetmeter

Heb je al een account bij Mijn Voedingscentrum? Neem een kijkje.

Is de Eetmeter nieuw voor je? Maak een account bij Mijn Voedingscentrum en ga gelijk aan de slag!