Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Mijn nieuwe balans: hulp bij gezond afvallen

16 januari 2023

Veel mensen willen afvallen. Bijvoorbeeld om weer in de favoriete spijkerbroek te passen of om fit genoeg te zijn om te spelen met hun (klein)kinderen. En daar wil het Voedingscentrum bij helpen met ‘Mijn nieuwe balans’. Met dit nieuwe onderdeel van ons online eetdagboek Mijn Eetmeter hopen we dat vele mensen hun persoonlijke doel bereiken.

Wil jij afvallen? Ook wat voor jou werkt is heel persoonlijk. Met Mijn nieuwe balans leggen we daarom geen stappen op, maar stimuleren we jou om zelf je kleine uitdagende stappen te kiezen. Die waarvan jij het gevoel hebt: dit past bij mij en daarom gaat het lukken.

Mijn nieuwe balans op telefoon

Wat biedt Mijn nieuwe balans?

Iedereen die wil* afvallen met Mijn nieuwe balans ziet wekelijks:

  • Hoeveel je bent afgevallen en feedback op je gewichtsverloop.
  • Hoeveel je meer bent gaan eten binnen de Schijf van Vijf. Want gezond eten is de basis tijdens het afvallen én om later je goede veranderingen vast te houden.
  • Hoeveel snacks, dranken en sauzen je neemt. Dit overzicht kan je helpen om een volgende stap uit te zoeken. Bijvoorbeeld het vervangen van frisdrank door een light-variant of water.
  • Hoe goed je (vooruit) gaat qua beweging. Dat kan sport zijn maar ook stevig wandelen en fietsen.
Schijf van Vijf en snacks in Mijn nieuwe balans

Natuurlijk zie je ook jouw persoonlijke doel: “daar doe ik het voor!”

Waarom Mijn nieuwe balans?

We weten al vanuit wetenschappelijke studies dat een eetdagboek bijhouden helpt bij het bewust worden van wat je eet en afvallen. En twee derde van alle Mijn Eetmeter-gebruikers heeft afvallen als doel. Deze mensen willen we met Mijn nieuwe balans nog beter helpen. Net als alle andere Nederlanders die op een gezonde manier willen afvallen.

Een groep van ruim 1.500 gebruikers heeft een eerste versie van Mijn nieuwe balans mogen bekijken. Daarvan gaf 80% van de groep aan deze uitbreiding te gaan gebruiken zodra deze live gaat.

Download gratis

Download Mijn Eetmeter in Google Play of in de App store en start ook met Mijn nieuwe balans!

Meer over afvallen met Mijn nieuwe balans
Meer over Mijn Eetmeter

*Mijn nieuwe balans is niet beschikbaar voor mensen met een BMI tot 22, 70-plussers, 18-minners, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven

Ben je van de pers en heb je vragen? Neem contact op met onze woordvoerders.