Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 
17 oktober 2016
Iedereen heeft baat bij meer groente eten. Daarom start het Voedingscentrum met een nieuwe campagne.

Groente levert onmisbare voedingsstoffen. En eet je er genoeg van, dan verlagen ze het risico op hart-en vaatziekten. Groente verdient het dus om in het zonnetje gezet te worden. 

Eet meer ons

Het Voedingscentrum start een nieuwe campagne gericht op meer groente eten. In deze campagne roepen groente zélf op om meer gegeten te worden.


Mensen stimuleren om meer groente te eten is één van de doelen van de campagne. Het Voedingscentrum heeft met de nieuwe Schijf van Vijf het advies opgeschroefd van 200 gram groente per dag naar 250 gram. Elke hap groente extra betekent winst voor je lijf. 

De meeste mensen eten groente bij de warme maaltijd. Met deze campagne wil het Voedingscentrum laten zien dat groente eten altijd en overal kan, dus ook bij de lunch én tussendoor.  

Hoeveel groente eet jij?

Onder het mom ‘Tijd voor een groente-update’ daagt het Voedingscentrum mensen uit een testje in te vullen dat aangeeft hoeveel groente jij eet op een dag. Je krijgt direct tips op maat hoe jij makkelijker meer groente eet, de hele dag door.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.