Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Gezond en lekker eten hoeft niet duur te zijn

21 augustus 2017
Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst het nieuwste kookboek ‘Lekker voor weinig’ van het Voedingscentrum. In het budgetboek staan 56 smakelijke recepten die gemiddeld € 2,- per persoon kosten. Dankzij de slimme tips in het boek kun je nog meer besparen.
Lekker voor weinig budgetkookboek
‘Lekker voor weinig’ is een ideaal boek als je minder geld wilt uitgeven aan je boodschappen. In deze herziene uitgave zijn vele nieuwe recepten en budgettips toegevoegd. Alle recepten zijn aangepast aan de vernieuwde Schijf van Vijf. Nieuw zijn ook de 4 dagmenu’s volgens de seizoenen, aangevuld met een overzicht van seizoensgroenten.

Makkelijk en goedkoop

De gerechten in ‘Lekker voor weinig’ zijn makkelijk te bereiden. En natuurlijk zijn ze goedkoop. Voor zo’n € 2,- per persoon zet je een gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Dat is de gemiddelde prijs, want er staan gerechten in die nog goedkoper zijn. Zo kost bloemkoolcurry met kidneybonen slechts € 1,20 per persoon. De dagmenu’s – met ontbijt, lunch, diner en 2 gezonde tussendoortjes inbegrepen – kosten tussen de € 4,20 en € 5,85 per persoon. Alle prijzen zijn berekend door het Nibud, op basis van cijfers van het CBS.

Slimme bespaartips

‘Lekker voor weinig’ staat vol slimme bespaartips, zodat je nog meer kunt besparen op je boodschappen. Via de restjes top 8 ontdek je hoe makkelijk het is om te koken met restjes. Je krijgt ook tips hoe je op maat kunt koken en hoe je kunt omgaan met aanbiedingen in de supermarkt. Dat kan een hoop geld schelen. Wie slim koopt, kookt en bewaart – en geen eten verspilt – kan jaarlijks zo’n € 145,- per persoon besparen.

Tijdelijk gratis verzending

‘Lekker voor weinig’ is nu te bestellen in de webshop van het Voedingscentrum voor de scherpe prijs van € 12,95. TIJDELIJKE ACTIE: tot en met 15 september hoef je geen verzendkosten te betalen. Gebruik de code 'lekkervoorweinig2017'.