Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bewaarwijzer uitgebreid en beschikbaar als app

10 december 2018
De online Bewaarwijzer is uitgebreid en bevat nu meer dan 2.000 producten en extra bewaartips. Daarnaast is de tool nu makkelijk te gebruiken als app op je mobiele telefoon. De Bewaarwijzer is door het Voedingscentrum ontwikkeld om samen voedselverspilling tegen te gaan.
bewaarwijzer beschikbaar als web-app

Hoelang kan ik deze halve courgette bewaren? Kan ik dit geopende potje olijven nog gebruiken? En wanneer moeten we de zalm hebben opgegeten? Dit soort vragen worden in elke keuken weleens gesteld. Daarom is de Bewaarwijzer ontwikkeld, een online tool waarin je het bewaaradvies vindt van meer dan 2.000 producten. In 2018 werd de Bewaarwijzer ruim een half miljoen keer geraadpleegd.

Bewaarwijzer uitgebreid

Afgelopen maand is in kaart gebracht welke producten nog ontbraken. Producten als verse gember, zoete aardappelen, munt, bimi, linzen, zwarte bonen, tomatenblokjes, gegrilde paprika, sambal, gerookt paprikapoeder, tofu, halloumi en nori zijn nu in de Bewaarwijzer te vinden. Daarnaast zijn er extra tips toegevoegd bij onder andere fruit. De Bewaarwijzer geeft antwoord op de volgende vragen:

  • Hoelang en waar kan ik het geopende (of aangesneden) product bewaren?
  • Hoelang en waar kan ik het gesloten product bewaren?
  • Kan ik het product nog eten na de houdbaarheidsdatum?
  • Wat zijn de beste bewaartips voor het product?
  • Hoe weet ik of een product niet meer goed is?

Bewaarwijzer beschikbaar als web-app

Nieuw is dat de online Bewaarwijzer nu beschikbaar is als ‘progressive web-app’ voor de mobiele telefoon. Dat werkt simpel. Je gaat naar www.voedingscentrum.nl/bewaarwijzer en zoekt een product op. Je krijgt dan de optie de Bewaarwijzer toe te voegen aan het startscherm van je mobiele telefoon. De volgende keer kun je op het Bewaarwijzer-icoontje drukken en een product naar keuze invoeren. Deze web-app neemt – anders dan een app die je moet downloaden – geen geheugen van je mobiele telefoon in beslag. En je hoeft hem niet te updaten.