Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

50-plusser vindt gezonde voeding erg belangrijk

23 maart 2017
50-plussers vinden het belangrijk om gezond ouder te worden. Ze willen graag dingen blijven doen waarvan ze genieten. En ze vinden dat een gebalanceerde en gevarieerde voeding daarvoor essentieel is.

Dit komt uit een onderzoek over gezond ouder worden. Dit onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction onder ruim 1.250 50- tot 80-jarigen.   

Eten als je ouder wordt

De meeste respondenten vinden dat het goed gaat met hun gezondheid. Wel ervaren ze ook gezondheidsklachten zoals hoge bloeddruk, overgewicht en een hoog cholesterolgehalte van het bloed.

“Natuurlijk zijn wij blij om te horen dat 50-plussers het belang van goede voeding inzien,” reageert Patricia Schutte, woordvoerder van het Voedingscentrum. “Het is ook belangrijk. Gezond eten en regelmatig bewegen vermindert het risico op ziekten waar je als je ouder wordt mee te maken kunt krijgen, zoals hoge bloeddruk, botontkalking en hart- en vaatziekten. Je lijf heeft er echt profijt van als je een gezond gewicht hebt en gezonder gaat eten, ook op latere leeftijd.” 

De kracht van 50-plus

Als je ouder wordt, gelden iets andere adviezen wat betreft gezond eten. Je hebt bijvoorbeeld iets minder energie (calorieën) nodig. Wil je meer weten over hoe je gezond en fit blijft na je 50ste en wat jij kunt doen om gezonder te eten? Bekijk onze pagina's De kracht van 50+

Hier vind je onder andere:
  • tips over hoe je gezond op gewicht kunt blijven na je 50ste.
  • adviezen over wat je kunt eten bij aandoeningen als een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes type 2.
  • links naar heerlijke recepten.
  • inspiratie voor gezond broodbeleg en tussendoortjes. 
Patricia Schutte

Patricia Schutte

Woordvoerder