Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

‘Gezond afvallen’ volledig vernieuwd dieetboek

10 september 2018
‘Gezond afvallen’ is de volledig vernieuwde versie van hét bestverkopende boek van het Voedingscentrum ‘Alles over afvallen.’ Het dieetboek staat vol caloriearme recepten inclusief prachtige foto’s en dagmenu’s. Maar bovenal geeft ‘Gezond afvallen’ inzichten die nodig zijn om succesvol en blijvend gewicht te verliezen.
Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht en dat maakt dit boek relevanter dan ooit. De hoop bij het afvallen wordt vaak gevestigd op een wonderdieet dat van dag tot dag voorschrijft wat je wél en niet mag eten. Maar dat soort diëten zijn op de lange termijn niet vol te houden. Veel mensen stoppen er na verloop van tijd mee en vallen weer terug in oude patronen. Voor iedereen die zijn of haar streefgewicht op een realistische manier wil benaderen is dit boek een aanrader. Met een gezond gewicht zit je lekkerder in je vel. Bewegen gaat makkelijker en je hebt minder kans op ziekte.

Stap voor stap

'Gezond afvallen’ laat mensen kritisch naar het eigen voedingspatroon kijken en biedt handvatten voor het stap voor stap aanpassen van ongezonde gewoontes. Stapsgewijs, omdat afvallen een proces is van vallen en opstaan. Het boek is positief van toon en geeft munitie voor hoe om te gaan met moeilijke momenten, ongezonde verleidingen en terugslag. Uiteindelijk draait het bij gewichtsverlies om gezonder en minder eten én meer bewegen. Met ‘Gezond afvallen’ maak je een persoonlijk plan van aanpak richting het bereiken van een gezond gewicht. De Schijf van Vijf vormt daarvoor de basis.

Bewust lichter

Niet opgeven is een belangrijk ingrediënt dat leidt tot positieve afvalresultaten. Dat is te terug te lezen in de ervaringsverhalen van mensen die flink wat kilo’s zijn afgevallen. “Toen ik zag dat één croissant al 161 calorieën bevat, schrok ik enorm. Ik kon er daar achterelkaar wel 4 van eten. Daar moest écht verandering in komen”, aldus Ashley, inmiddels meer dan 50 kilo afgevallen. Degenen die het lukt om af te vallen met de adviezen van het Voedingscentrum zijn zich aan het einde van de rit veel bewuster van wat tot overgewicht kan leiden. En dat resulteert in het maken van gezondere keuzes voor de toekomst.