Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Alles over eten voor kinderen van 4-13 jaar

Je kind is volop in de groei en heeft dus eten en drinken nodig met voldoende voedingsstoffen. Maak gezond eten daarom leuk en lekker: thuis, op school en buiten de deur. Hoe? De pagina's op deze site geven je tips.

Quiz: wat doe jij als...

Quiz: wat doe jij als...

Wat doe jij als jouw kind het bord niet leeg wilt eten? Als opa en oma iets te veel snoepjes geven? Als jouw kind blijft zeuren om frisdrank? In deze quiz krijg je 7 dilemma’s geserveerd. 

Start

Tips voor elk moment

Lekker thuis: over gezond eten, moeilijke eters en gezond gewicht

Lees van alles over gezond eten tijdens het ontbijt en de lunch, het avondeten en tussendoor. En vergeet drinken niet. Onze voorbeelddagmenu’s laten zien hoe heerlijk een dag eruit kan zien.

Lust je kind weinig of wil hij niet goed eten? Probeer het tij te keren met de gouden tips voor moeilijke eters.

Met gezond eten en een goede eetopvoeding leg je een goede basis voor een gezond gewicht. Door alle pagina’s heen vind je daarom ook tips voor de eetopvoeding, zoals de eenvoudige maar waardevolle tip ‘eet aan tafel’.

Met gezond eten en een goede opvoeding leg je een goede basis voor een gezond gewicht bij je kind.

De schooldag: over de pauzehap, lunchtrommel en trakteren

Wat je meegeeft naar school kan nog best een uitdaging zijn. Hoe blijft het eten lekker? Hoe kleed je het leuk aan? Bekijk ter inspiratie onze voorbeelden voor de pauzehap en lunchtrommel, zoals het Oosters genoegen, de wraphap en de broodlolly. Eten op school wordt een feestje.

En vaak is het ook letterlijk feest op school: er is er weer één jarig. In onze gratis online traktatiefolder vind je 15 toptraktaties.

Buiten de deur: over eten bij vriendjes, opa en oma en op uitjes

De eetdag van je kind loopt weleens anders dan je eigenlijk zou willen. Als hij bij een vriendje of bij opa en oma is bijvoorbeeld. Ook een dagje uit kan het één en ander op zijn kop zetten. Dat is niet erg, maar kan wel lastig zijn. Op de pagina eten bij anderen en op uitjes krijg je enkele tips.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.