Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Zomerse recepten met ananas

Wie wordt er nu niet blij van ananas? Met zijn zoete smaak geeft de ananas aan ieder gerecht een heerlijk tropisch tintje. Je kunt hem grillen op de barbecue of verwerken in een saus, salsa, salade of smoothie. En hij telt mee voor je dagelijkse portie fruit!

Ananas is het hele jaar rond een duurzame keuze. Fruitsoorten zoals ananas en banaan komen van verder maar hebben ook een relatief lage klimaatbelasting omdat ze in grote aantallen per schip worden vervoerd.

Deze tropische vrucht kan niet goed tegen kou. Daarom bewaar je hem in de fruitschaal. Restjes ananas en geopende blikjes bewaar je het beste afgedekt in de koelkast.

De ananas is het best om te eten als deze zoet ruikt en je de bladeren gemakkelijk uit de kruin kunt trekken.

Een rijpe ananas in je fruitschaal? Ga aan de slag met een van de lekkere recepten hieronder.

1. Down Underburger met ananas-kruidensalsa

Succes verzekerd met dit exotische broodje hamburger.

2. Gegrilde ananas

Een dessert om je vingers bij af te likken.

3. Gemarineerde kip met ananas en bosuitjes

De saus met ananas smaakt heerlijk bij de kip.

4. Hawaiian coleslaw

Een frisse salade met pinda’s voor een extra bite.

5. Gebakken vis met zoetzure saus

Goed voor je wekelijkse portie vis.

6. Banaan-ananas shake

Trakteer jezelf met deze romige en zoete shake.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.