Wie wordt er nu niet blij van ananas? Met zijn zoete smaak geeft de ananas aan ieder gerecht een heerlijk tropisch tintje. Je kunt hem grillen op de barbecue of verwerken in een saus, salsa, salade of smoothie. En hij telt mee voor je dagelijkse portie fruit!
Ananas is het hele jaar rond een duurzame keuze. Fruitsoorten zoals ananas en banaan komen van verder maar hebben ook een relatief lage klimaatbelasting omdat ze in grote aantallen per schip worden vervoerd.
Deze tropische vrucht kan niet goed tegen kou. Daarom bewaar je hem in de fruitschaal. Restjes ananas en geopende blikjes bewaar je het beste afgedekt in de koelkast.
De ananas is het best om te eten als deze zoet ruikt en je de bladeren gemakkelijk uit de kruin kunt trekken.
Een rijpe ananas in je fruitschaal? Ga aan de slag met een van de lekkere recepten hieronder.
1. Down Underburger met ananas-kruidensalsa
Succes verzekerd met dit exotische broodje hamburger.
2. Gegrilde ananas
Een dessert om je vingers bij af te likken.
3. Gemarineerde kip met ananas en bosuitjes
De saus met ananas smaakt heerlijk bij de kip.
4. Hawaiian coleslaw
Een frisse salade met pinda’s voor een extra bite.
5. Gebakken vis met zoetzure saus
Goed voor je wekelijkse portie vis.
6. Banaan-ananas shake
Trakteer jezelf met deze romige en zoete shake.