Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Genieten van groente in het voorjaar

Iedere groente bevat zijn eigen unieke mix aan vitamines en mineralen. Zo zijn radijsjes rijk aan vitamine C en bevat spinazie veel foliumzuur, vitamine B6 en kalium. Daarom is variëren belangrijk. Dat is de beste manier om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Door elke dag genoeg groente te eten (250 gram), verlaag je bovendien het risico op chronische ziekten.

5 recepten met groente die heerlijk zijn in de lente

In de loop van het hele voorjaar zijn groente en fruit uit de recepten hieronder van het seizoen.

1. Witte bonensalade met peultjes en radijs

Olijven en walnoten maken deze salade helemaal af.

2. Knapperige raapsteeltjessalade met radijs

Geserveerd met aardappelen en varkenshaas.

3. Pastinaak met aardappelpuree en tofu

De pastinaak geeft dit gerecht een lekker zoetige smaak.

4. Italiaans stamppotje met veldsla

Met dit stamppotje wordt het een feest aan tafel.

5. Rabarber met aardbeien

Sluit af met dit heerlijke zoetzure nagerecht.

Menu van de week

Ontvang elke week de nieuwste recepten die gezond eten makkelijk maken.

Meld je aan en ontvang per e-mail een wekelijkse dosis nieuwe en lekkere recepten.