Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Vol energie met lentegroenten

Kies in de lente voor typische lentegroenten! Door te kiezen voor de groenten van het seizoen, kies je gezond én duurzaam. 

Lentegroenten (april-mei-juni) zijn onder andere:

  • Asperge
  • Komkommer
  • Lamsoren
  • Meiraapjes
  • Raapstelen
  • Rabarber
  • Radijs
  • Veldsla

Bekijk alle lentegroenten.

Unieke mix

Iedere groente bevat zijn eigen unieke mix aan vitamines en mineralen. Zo zijn radijsjes rijk aan vitamine C en bevat spinazie veel foliumzuur, vitamine B6 en kalium. Daarom is variëren belangrijk. Dat is de beste manier om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Door elke dag genoeg groente te eten (250 gram), verlaag je bovendien het risico op chronische ziekten.

5 recepten met lentegroenten

1. Witte bonensalade met peultjes en radijs

Olijven en walnoten maken deze salade helemaal af.


2. Knapperige raapsteeltjessalade met radijs

Geserveerd met aardappelen en varkenshaas.


3. Asperges met lenteboter

Serveer asperges met deze makkelijke zachte lenteboter van doperwtjes en spinazie.


4. Italiaans stamppotje met veldsla

Met dit stamppotje wordt het een feest aan tafel.

5. Rabarber met aardbeien

Sluit af met dit heerlijke zoetzure nagerecht.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.