Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Veelzijdige recepten met venkel

Venkel heeft een zeer kenmerkende anijsachtige smaak. In de zomer is hij in het seizoen, maar venkel kan op elk moment.

Venkel is een veelzijdige groente waar je van alles mee kunt. Dungesneden in een frisse salade, in een ovenschotel, in de stamppot, in een geurige soep: leef je uit.

Loopt het water je al in de mond? Duik dan snel de keuken in!

1. Gestoofde venkel met tomaat

Heerlijk als bijgerecht bij de warme maaltijd.

2. Gegrilde venkel

Neem een pan en wat olie en je kunt meteen aan de slag met deze klassieker.

3. Zwartebonensalade met venkel en granaatappelpitjes

Verfrissend en met een zoete touch


4. Lasagne met venkel en andere gegrilde groente

Verwennerij voor koude en warme dagen

5. Venkelsalade met sinaasappel en munt

Deze zomerse verrassing past bij iedere maaltijd. Ook lekker als lunchsalade!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.