Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

6x lekkere gezonde recepten met kool

Boerenkool. Rode kool. Chinese kool. Witte kool. Spitskool. Koolrabi. Heerlijk in bijvoorbeeld een stamppot, wok- of ovengerecht. En boordevol goede voedingsstoffen zoals vitamines, foliumzuur en ijzer. Perfect krachtvoer, met name voor de koude herfst- en wintermaanden.

Bekijk onze makkelijke en gezonde recepten met kool

1. Rode kool met appel

Lekker met verse rode kool, appel en zelfgemaakte aardappelpuree. Een stevige warme hap, ideaal voor als het buiten koud is. Dit gezonde recept is een aanrader voor het hele gezin.

2. Stamppot boerenkool met makreel

Weer eens wat anders dan de standaard prak is dit gezonde recept voor stamppot met makreel. Geef ook meteen een frisse twist aan deze Hollandse hap door er augurk aan toe te voegen.

3. Rode kool met vijgen

Houd je van een beetje zoet? Dan is dit lekkere gezonde recept met rode kool en vijgen iets voor jou. Een gerecht rijk aan smaak.

4. Gevulde pompoentjes met salade van groene kool

Een goed gevulde maaltijd en hartstikke gezond en gevarieerd. Gevuld met noten, rozijnen, zwarte boontjes, kool, ui, zilvervliesrijst en hüttenkäse. Fris en toch ook stevig.

5. Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus

Een heerlijk gezond recept voor een frisse salade. Kan heerlijk als bijgerecht of als lunch. Deze salade van kool staat ook nog eens zo op tafel.

6. Koolraap met gember

Een lekker gezond recept om aan je dagelijkse portie groente van 250 gram te komen. De kruidige smaak van de gember gaat goed samen met de koolraap.

Hoe bewaar je kool?
De meeste koolsoorten bewaar je het beste heel en ongesneden op een koele plek of in de koelkast, in de groentela. Boerenkool en savooiekool zijn –mits koel bewaard- nog 5 tot 7 dagen houdbaar. Rode kool is nog 2 tot 3 weken te bewaren. En de stronken kun je gewoon eten dus kook ze lekker mee.
sluiten
Hoe duurzaam is kool?
Kool is een duurzame keuze in de herfst en winter. Veel kool komt uit ons eigen land. Er zijn dus relatief weinig transportkosten mee gemoeid om de winkels te bevoorraden. Bovendien wordt kool vaak in de volle grond geteeld, waardoor het milieu weinig belast wordt. 
sluiten

Menu van de week

Ontvang elke week de nieuwste recepten die gezond eten makkelijk maken.

Meld je aan en ontvang per e-mail een wekelijkse dosis nieuwe en lekkere recepten.