Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

6x lekkere recepten met kool

Boerenkool. Rode kool. Chinese kool. Witte kool. Spitskool. Koolrabi. Heerlijk in bijvoorbeeld een stamppot, wok- of ovengerecht. En boordevol goede voedingsstoffen zoals vitamines, foliumzuur en ijzer. Perfect krachtvoer, met name voor de koude herfst- en wintermaanden.

Bekijk hieronder onze toprecepten met kool.

1. Rode kool met appel

Lekker met verse rode kool, appel en zelfgemaakte aardappelpuree.

2. Stamppot boerenkool met makreel

Door augurk toe te voegen geef je deze Hollandse pot een frisse twist.

3. Rode kool met vijgen

Een gerecht rijk aan smaak.

4. Gevulde pompoentjes met salade van groene kool

Lekker gevuld met noten, rozijnen, zwarte boontjes, kool, ui, zilvervliesrijst en hüttenkäse.

5. Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus

Deze frisse salade staat zo op tafel.

6. Koolraap met gember

Een goed recept voor je dagelijkse portie groente van 250 gram.

Hoe bewaar je kool?
De meeste koolsoorten bewaar je het beste heel en ongesneden op een koele plek of in de koelkast, in de groentela. Boerenkool en savooiekool zijn –mits koel bewaard- nog 5 tot 7 dagen houdbaar. Rode kool is nog 2 tot 3 weken te bewaren. En de stronken kun je gewoon eten dus kook ze lekker mee.
sluiten
Hoe duurzaam is kool?
Kool is een duurzame keuze in de herfst en winter. Veel kool komt uit ons eigen land. Er zijn dus relatief weinig transportkosten mee gemoeid om de winkels te bevoorraden. Bovendien wordt kool vaak in de volle grond geteeld, waardoor het milieu weinig belast wordt. 
sluiten