Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Kostelijke recepten met kool

Boerenkool. Rode kool. Chinese kool. Witte kool. Spitskool. Koolrabi. Het is heerlijk in een stamppot en zit boordevol goede voedingsstoffen zoals vitamines, foliumzuur en ijzer. Perfect krachtvoer, met name voor de koude maanden.

Bekijk hieronder onze toprecepten met kool.

1. Stamppot boerenkool met makreel

Door augurk toe te voegen geef je deze Hollandse pot een frisse twist.

2. Rode kool met vijgen

Een gerecht rijk aan smaak.

3. Gevulde pompoentjes met salade van groene kool

Lekker gevuld met noten, rozijnen, zwarte boontjes, kool, ui, zilvervliesrijst en hüttenkäse.

4. Savooiekoolsalade met sinaasappelsaus

Deze frisse salade staat zo op tafel.

5. Koolraap met gember

Een goed recept voor je dagelijkse portie groente van 250 gram.

Hoe bewaar je kool?
De meeste koolsoorten bewaar je het beste heel en ongesneden op een koele plek of in de koelkast, in de groentela. Boerenkool en savooiekool zijn –mits koel bewaard- nog 5 tot 7 dagen houdbaar. Rode kool is nog 2 tot 3 weken te bewaren. En de stronken kun je gewoon eten dus kook ze lekker mee.
sluiten
Hoe duurzaam is kool?
Kool is een duurzame keuze in de herfst en winter. Veel kool komt uit ons eigen land. Er zijn dus relatief weinig transportkosten mee gemoeid om de winkels te bevoorraden. Bovendien wordt kool vaak in de volle grond geteeld, waardoor het milieu weinig belast wordt. 
sluiten
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.