Pruimen hebben een zoete, soms zoetzure smaak. Met zijn sappige en zachte structuur is de pruim ideaal om door de yoghurt of door een fruitsalade te mengen. Of bak een overheerlijke pruimentaart of pruimenkoek. Gebruik ze ook eens in hartige gerechten, zoals een stoofpotje of een pruimenchutney bij vlees.
Zowel verse als gedroogde pruimen zijn een echte smaakmaker. Helemaal lekker als je ze combineert met kruiden als vanille, gember, kaneel en dragon.
Laat je verrassen door recepten hieronder. Stuk voor stuk het proberen waard!
1. Pruimenkoek
Een fijne combinatie van pruimen met kaneel en amandelen.
2. Couscoussalade met pruimen en noten
Met wat geitenkaas maak je deze maaltijdsalade helemaal af.
3. Romige pruimencoupe
Deze verwennerij tover je binnen een kwartier op tafel.
4. Varkensvlees met pruimen
Neem de tijd voor dit kruidige stoofpotje.
5. Vlaflip met pruimen
Ouderwets genieten met dit oer-Hollandse toetje.
6. Kalkoen met pruimenchutney
De zoete chutney past perfect bij het vlees.
7. Gevulde kruidcakejes
Leuk om te maken met kinderen.
8. Pruimendessert
Zo eenvoudig, maar zo lekker.