Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Perfecte recepten met pruimen

Pruimen hebben een zoete, soms zoetzure smaak. Met zijn sappige en zachte structuur is de pruim ideaal om door de yoghurt of door een fruitsalade te mengen. Of bak een overheerlijke pruimentaart of pruimenkoek. Gebruik ze ook eens in hartige gerechten, zoals een stoofpotje of een pruimenchutney bij vlees.

Zowel verse als gedroogde pruimen zijn een echte smaakmaker. Helemaal lekker als je ze combineert met kruiden als vanille, gember, kaneel en dragon.

Laat je verrassen door recepten hieronder. Stuk voor stuk het proberen waard!

1. Pruimenkoek

Een fijne combinatie van pruimen met kaneel en amandelen.

2. Couscoussalade met pruimen en noten

Met wat geitenkaas maak je deze maaltijdsalade helemaal af.

3. Romige pruimencoupe

Deze verwennerij tover je binnen een kwartier op tafel.

4. Varkensvlees met pruimen

Neem de tijd voor dit kruidige stoofpotje.

5. Vlaflip met pruimen

Ouderwets genieten met dit oer-Hollandse toetje.

6. Kalkoen met pruimenchutney

De zoete chutney past perfect bij het vlees.

7. Gevulde kruidcakejes

Leuk om te maken met kinderen.

8. Pruimendessert

Zo eenvoudig, maar zo lekker.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.