De courgette kennen we allemaal. De groente heeft een lichtzoete, zachte smaak. Daardoor past het heel goed in veel verschillende gerechten: door de pasta, op de pizza, door de salade, in ratatouille, in de Hollandse pot.
In combinatie met kruiden komt de courgette goed tot z’n recht, zoals basilicum, kerrie en tijm. Courgettes komen in juli, augustus en september uit Nederland en zijn dan een duurzame keuze. Gebruik 'm dus lekker in zomerse gerechten.
1. Geroosterde courgette Een lekker bijgerecht geschikt voor zowel de barbecue als de grill.
2. Courgette-aardappelschotel Een ovenrecept met een heerlijk knapperig laagje.
3. Geroerbakte courgette met schnitzel en aardappelpuree Door het roerbakken krijgt de courgette een vollere smaak.
4. Aardappelcurry met courgette en wortel Een heerlijk voedzaam potje.
5. Pizza met tomaat, courgette en rucola Een klassieke pizza met een gezonde twist.
6. Courgettesoep Met bieslook voor een frisse smaak.