Bloemkool koken kan op vele creatieve manieren. Koken, wokken, stomen, in de oven... Bloemkool doet het goed in een soep, curry, stamppot of schotel.
Wij hebben 8 recepten met bloemkool voor je op een rij gezet. Restjes bloemkool over? Deze zijn ideaal om te verwerken in een lekker soepje of frisse salade.
Bloemkool kook je in 8-10 minuten gaar. Kook in een klein laagje water (1-2 cm). Je kunt ook de stronken gebruiken.
1. Bloemkool mimosa Het eierkruim over de bloemkool geeft het een smaakvolle twist. 2. Bloemkoolschotel Iedereen zal smullen van deze ovenschotel met bloemkool. 3. Kruidige bloemkoolsoep Heerlijk romig bloemkoolgerecht. 4. Bloemkoolcurry met kidneybonen Bloemkool past goed bij oosterse kruiden. Proef het zelf met deze bloemkoolcurry met kidneybonen. 5. Bloemkoolroosjes in tomatensaus Met een tomatensausje krijgt je bloemkool weer een hele andere smaak. 6. Gestoomde bloemkoolroosjes met knoflook en peper Simpel en lekker. 7. Bloemkoolstamppot met balletjes Stamppot van bloemkool met zelfgedraaide balletjes van rundertartaar.
8. Bloemkoolsalade met walnoten Het lekkerste na een halfuur koelen.