Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bloemkool koken: 8x anders

Bloemkool koken kan op vele creatieve manieren. Koken, wokken, stomen, in de oven... In een soep, curry, stamppot of schotel.

Wij hebben 8 recepten met bloemkool voor je op een rij gezet. Restjes bloemkool over? Deze zijn ideaal om te verwerken in een lekker soepje of frisse salade.

Hoelang kook je bloemkool?

Bloemkool kook je in 8-10 minuten gaar. Kook in een klein laagje water (1-2 cm). Je kunt ook de stronken gebruiken.

Recepten met bloemkool

1. Bloemkool mimosa
Het eierkruim over de bloemkool geeft het een smaakvolle twist.


2. Bloemkoolschotel
Iedereen zal smullen van deze ovenschotel met bloemkool.


3. Kruidige bloemkoolsoep
Heerlijk romig bloemkoolgerecht.


4. Bloemkoolcurry met kidneybonen
Bloemkool past goed bij oosterse kruiden. Proef het zelf met deze bloemkoolcurry met kidneybonen.


5. Bloemkoolroosjes in tomatensaus
Met een tomatensausje krijgt je bloemkool weer een hele andere smaak.


6. Gestoomde bloemkoolroosjes met knoflook en peper
Simpel en lekker.


7. Bloemkoolstamppot met balletjes
Stamppot van bloemkool met zelfgedraaide balletjes van rundertartaar.

8. Bloemkoolsalade met walnoten
Het lekkerste na een halfuur koelen.