Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

7x recepten met rode kool

Op zoek naar recepten met rode kool? Bekijk hieronder onze top 7 van lekkerste recepten. Rode kool bevat net als andere kolen goede voedingsstoffen waaronder vitamine C en vezels. Omdat rode kool het hele jaar door verkrijgbaar is van Nederlandse bodem, is de groente ook nog eens lekker duurzaam.

Bekijk hieronder de 7 gezonde recepten met rode kool:

Rode kool met gehaktballetjes

Heerlijke Hollandse klassieker

Rode kool met cranberries

Heerlijk met aardappelpuree

Rode kool met appeltjes

Ouderwets lekker

Rode kool met vijgen

Met een zoetzure twist

Rode koolsalade met rozijnen

Een vleugje zoet

Rode koolsalade met sinaasappel

Duurzame seizoensgroente

Rode koolsalade met honingdressing

Is het al etenstijd?

Video rode kool gehaktballetjes

Suzanne laat in de receptvideo zien hoe je dit lekker gezond maakt!

Veelgestelde vragen over rode kool

Hoelang kook je rode kool?

Rode kool moet zo'n 20 tot 30 minuten koken. Kook de rode kool in een bodempje water en doe het deksel op de pan. Bij onze recepten staat de kooktijd en de benodigde hoeveelheid vermeld.

sluiten
Hoe bewaar je rode kool?

Rode kool bewaar je (net als de meeste koolsoorten) het beste in zijn geheel en ongesneden op een koele plek of in de koelkast, in de groentela. Rode kool is dan zo'n 2 tot 3 weken te bewaren. Buiten de koelkast is rode kool minder lang houdbaar. Bewaar een aangesneden rode kool in folie of in een bewaarbak in de koelkast. Een zak voorgesneden rode kool bewaar je in de koelkast. Je kunt rode kool ook invriezen. Kook de rode kool dan even kort (blancheren) voordat je hem invriest.

sluiten
Hoe duurzaam is rode kool?

Rode kool is het hele jaar door een duurzame keuze en is het hele jaar verkrijgbaar van Nederlandse bodem. Er zijn dus relatief weinig transportkosten mee gemoeid om de winkels te bevoorraden. Bovendien wordt rode kool vaak in de volle grond geteeld, waardoor het milieu weinig belast wordt. 

sluiten