Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Traditioneel Brits recept met lamsvlees
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Heerlijke spinazierecepten

Spinazie heeft een volle smaak. Het smaakt lichtzoet en aards tegelijk. Verse spinazieblaadjes hebben een lekkere crunch en zijn een prima basis voor een salade.

Eentje met radijs en pijnboompitten bijvoorbeeld. Maar ook spinazie roerbakken of wokken is heerlijk. En wie kent de gouden combi van pasta en spinazie niet? Wij geven 6 heerlijke spinazierecepten. Van spinaziesalade tot geroerbakte spinazie. Smakelijk!

Spinazie koken

Spinazie kun je koken, (roer)bakken of wokken. De kooktijd van spinazie is ongeveer 5 minuten. Zodra het is geslonken, is het gaar. Je kunt spinazie ook rauw eten. Verder kun je verse spinazie prima uit de diepvries eten, dat is nét zo gezond als vers. Alleen bij spinazie à la crème zitten toevoegingen die je niet nodig hebt.

Spinazierecepten

Zomerse kruidensalade

Verfrissende salade met spinazie, radijs en pijnboompitten.

Siciliaanse spinazie

Een recept waarmee je heerlijk kunt genieten van Italiaanse eenvoud.

Pasta met spinazie en noten

Dit pastarecept kán niet mislukken!

Spinaziegratin

Een heerlijk recept met als basis spinazie, ei en hüttenkäse.

Geroerbakte spinazie op oosterse wijze

Met de pit van peper en gember.

Gevulde spinazieomelet

De klassieke combi van ei en spinazie in een nieuw jasje.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.