Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

10 verrukkelijke visgerechten

Zalm, tonijn, makreel, haring, pangasius, garnalen, mosselen.... De zee en de rivier geeft ons zoveel lekkers! Denk aan een knapperig broodje met eigengemaakte tonijnsalade, een heerlijke vissoep of een geurige pasta met garnalen.

Wij hebben een paar van onze lekkerste recepten met vis en schaaldieren op een rij gezet. Zoals een snel zalmrecept dat iedereen kan maken. Loopt het water je al in de mond? Duik lekker de keuken in.

Het goede van vis

Het advies is om 1 keer per week vis te eten. De vetzuren in vis (omega 3-vetzuren) beschermen namelijk tegen hart- en vaatziekten. Met name vette vis zoals zalm, sardines, makreel en haring bevat veel gunstige vetzuren. Waarom is vis gezond?

Tip: om de milieubelasting zo laag mogelijk te houden, is het goed te letten op keurmerken op het etiket, zoals MSC en ASC.

Lunchen met vis

Brood met tonijnsalade

Met een heerlijke appel-peterseliedressing

Haringspiesjes

Ga jij voor zoute of zure haring?

Marokkaanse vissoep

Lekker met een stukje brood

Hoofdgerechten met vis

Penne met zalm en courgette

Romige pasta met dille

Warme aardappelsalade met makreel

In mosterddressing

Wrap met tonijn en groente

Rollen maar!

Pangasius in tomatensaus

Ideaal voor je wekelijkse portie vis

Snelle pasta met broccoli en zeevruchten

Koken met 7 ingrediënten

Couscous met gegrilde vis en groente

Verrassende smaakcombinatie

Mie met chiligarnalen

Een feestje voor op je bord