Zalm, tonijn, makreel, haring, pangasius, garnalen,
mosselen.... De zee en de rivier geeft
ons zoveel lekkers! Denk aan een knapperig broodje met eigengemaakte
tonijnsalade, een heerlijke vissoep of een geurige pasta met garnalen.
Wij hebben een
paar van onze lekkerste recepten met vis en schaaldieren op een rij gezet. Zoals een snel zalmrecept dat iedereen kan maken. Loopt
het water je al in de mond? Duik lekker de keuken in.
Het goede van vis
Het advies is om 1 keer per week vis te
eten. De vetzuren in vis (omega 3-vetzuren) beschermen namelijk tegen hart- en
vaatziekten. Met name vette vis zoals zalm, sardines, makreel en haring bevat veel gunstige vetzuren. Waarom is vis gezond?
Tip: om de milieubelasting zo laag mogelijk te houden, is het goed te letten op keurmerken op het etiket, zoals MSC en ASC.
Lunchen met vis
2 personen
0-15 minuten
VC.Sites.Objects.GangItem, VC.Sites.Objects.GangIte
Met een heerlijke appel-peterseliedressing
2 personen
0-15 minuten
VC.Sites.Objects.GangItem, VC.Sites.Objects.GangIte
Ga jij voor zoute of zure haring?
2 personen
15-30 minuten
VC.Sites.Objects.GangItem, VC.Sites.Objects.GangIte
Lekker met een stukje brood
2 personen
15-30 minuten
VC.Sites.Objects.GangIte
Ideaal voor je wekelijkse portie vis
2 personen
30+ minuten
VC.Sites.Objects.GangIte
Verrassende smaakcombinatie
2 personen
15-30 minuten
VC.Sites.Objects.GangIte
Een feestje voor op je bord